3.5 sterren

Recreatiepark Bloemketerp

NederlandFrieslandFraneker  (sitecode 38754)

Recreatiepark Bloemketerp

NederlandFrieslandFraneker
3.5 sterren
ErkendCKE

De camping ligt op loopafstand van het centrum van Franeker, dat langs de Elfstedenroute ligt. De standplaatsen bevinden zich op grasvelden, omgeven door struiken en bomen. Campers staan apart. De wellnessfaciliteiten zijn op bepaalde tijden gratis. De bowlingbaan op de camping en het naastgelegen zwembad zijn voor campinggasten toegankelijk tegen gereduceerd tarief. Kano's zijn te huur.

Recreatiepark Bloemketerp is een middelgrote camping en ligt niet ver van Franeker in Friesland. De omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten en wandelingen. Maar op het terrein zelf is ook genoeg te doen. Met name gezinnen met jonge kinderen vervelen zich hier niet. Het animatieteam denkt zelfs aan de allerkleinste campinggasten.

Voorzieningen voor kinderen

Weer of geen weer, kinderen hebben op recreatiepark Bloemketerp altijd de mogelijkheid om lekker actief te zijn. Behalve een buitenspeeltuin is er namelijk ook een binnenspeeltuin, genaamd Monkey Town. Hier zijn onder andere trampolines, klimtoestellen en een ballenbak. Voor meer activiteiten en ontspanning beschikt de camping over een recreatieprogramma. Het animatieteam organiseert leuke dingen voor kinderen tot zes jaar en voor kinderen van zes tot twaalf. In het subtropische indoorzwembad komen kinderen en volwassenen aan hun trekken. Overigens dien je voor zowel Monkey Town als het zwembad een entreekaartje te kopen.

Sport en ontspanning

Sportief bezig zijn kan in de squash- en racquetballhal of in de fitnessruimte. Verder zijn er groepslessen met activiteiten als zuma en pilates. Een bowlingruimte met zes volautomatische banen biedt spanning en ontspanning voor jong en oud. Voor lichamelijke en geestelijke ontspanning kan je terecht in het wellnesscentrum. Hier zijn een sauna, infraroodcabines, massagestoelen en een zonnebank. Ben je liever actief buiten bezig? Huur dan op het terrein een kano of een fiets.

Kamperen op recreatiepark Bloemketerp

De camping beschikt over 100 staanplaatsen, waarvan het merendeel groter is dan 100 vierkante meter. Hieronder bevinden zich veel afgebakende plaatsen, maar ook comfortplaatsen en plekken op het tentenveld. Daarnaast zijn er enkele camperplaatsen en een camperservicestation. Ook kan je ter plekke een accommodatie huren. Er zijn vakantiehuizen voor twee personen (eventueel met aparte slaapkamers), voor zes tot acht personen en voor acht tot tien personen.

Omgeving

Omgeving van camping recreatiepark Bloemketerp

In de omgeving van camping recreatiepark Bloemketerp is genoeg te doen. Zo bevindt de camping zich op loopafstand van Franeker, en stippel je eenvoudig avontuurlijke fietstochten uit tussen de Friese elf steden. Ook liggen de Waddeneilanden dichtbij. Beleef de Wadden op een spectaculaire manier door te wadlopen naar Ameland.

Zeehonden spotten in Harlingen

Vanaf camping recreatiepark Bloemketerp is het niet ver naar Harlingen, vanaf waar een prachtige tocht over de Waddenzee mogelijk is, richting de zeehondenbank. Tijdens deze boottocht krijg je allerlei wetenswaardigheden te horen over de zeehonden, de Waddenzee en het vogeleiland Griend.

Lees meer over Friesland

Naar accommodaties