Campings in Friesland

2 personen
116 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Friesland

Campings in Friesland (Fryslân) staan in ‘it bêste lân fan d'ierde’, ofwel het beste land van de wereld. De provincie Friesland heeft dan ook veel te bieden. Zo zijn er vier nationale parken, een uitgestrekt merengebied en een prachtige Waddenkust te vinden. Tijdens het verblijf op een camping in Friesland is er dan ook veel te doen. Je kunt er niet alleen heerlijk wandelen of fietsen, maar ook uitstekend historische dorpen en steden bezoeken. Ook kun je genieten van de rust die deze vredige provincie te bieden heeft. Of ga lekker varen op één van de vele meren die Friesland rijk is. Onze campings in Friesland garanderen een heerlijk actieve vakantie volop natuur

Friesland Waterland

Hou je van watersport? Dan is er in de omgeving van de camping in Friesland genoeg te doen. In de hele provincie kun je heerlijk varen, door slootjes, vaarten en kanalen. Het waterlandschap van Friesland staat dan ook bekend om haar diversiteit. Zo vindt je er beekjes, rivieren, meren, vaarten, plassen, baggersloten en singels. Zo kennen ze in Friesland meer woorden voor water dan voor brood. Hou je van surfen of zeilen? Dan kun je bij het IJsselmeer je hart ophalen. Hier kunnen zowel beginners als gevorderden goed uit de weg. Ervaar de onbegrensde mogelijkheden die het prachtige waterlandschap van Friesland je te bieden heeft.

Nationale parken

Als natuurliefhebber is een verblijf op een camping in Friesland perfect. In Friesland bevinden zich vier nationale parken, namelijk het Drents Friese Wold, de Alfde Feanen, het Lauwersmeer en nationaal park Schiermonnikoog. Zo is er altijd wel een nationaal park in de buurt van de camping in Friesland. Hier vindt je uitgestrekte gebieden met ieder hun eigen verhaal. Een echte aanrader is het nationaal park Schiermonnikoog. Dit eiland met slechts één dorp is het bezoeken waard. Vanaf de camping in Friesland vaart er vijf keer per dag een veerdienst naar het eiland. Zo waan je je al binnen 45 minuten volledig in de ongerepte natuur.

Campings Friesland: omgeven door de Wadden

In de Friese voortuin, staat een bijzonder stuk Unesco Werelderfgoed genaamd de Wadden. Het waddengebied is een uitgestrekt en zeer dynamisch landschap, want zodra de eb hier wegtrekt, verschijnen er veel drooggevallen wadplaten, zandbanken en geulen. Dit gebied leent zich dan ook uitstekend om te wandelen en de rust en schoonheid van de natuur te bewonderen. Een waddenloop onder begeleiding van een gids is ook zeker de moeite waard. Zo kun je nog meer van de waddengebieden ontdekken.

De Friese eilanden

Een bezoek aan één van de Friese eilanden mag tijdens je verblijf op de camping in Friesland zeker niet ontbreken.

Pak daarom eens een dagje uit naar Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog en ervaar hoe mooi de ongerepte natuur kan zijn. Op deze Waddeneilanden kun je het hele jaar door heerlijk wandelen en fietsen. Ook barsten de eilanden van de verschillende flora en fauna. Het weidse landschap, de unieke vegetatie en de prachtige kust, maken dit gebied tot een waar paradijs voor natuurliefhebbers.