4 sterren

Camping 't Schinkel

NederlandGelderlandHoenderloo  (sitecode 54845)

Camping 't Schinkel

NederlandGelderlandHoenderloo
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt vlak bij Nationaal Park De Hoge Veluwe en is verdeeld in meerdere kampeervelden voor de toeristische staanplaatsen en ook de vaste plaatsen. Verspreid over het terrein staan diverse speeltoestellen. Ook is er een springkussen. De camping richt zich op gezinnen met jonge kinderen. De animatie is afgestemd op het thema van de camping 'het koninkrijk voor jong en oud'. De grote speel- en animatieruimte, het Drakennest, ligt onder de grond.

Deze camping bij Nationaal Park De Hoge Veluwe richt zich op gezinnen met jonge kinderen. Het koninklijke thema van 't Schinkel is doorgevoerd over de hele camping.

Eten doe je in de Ridderzaal, de dieren zijn te bekijken in de koninklijke stallen en voor waterpret kun je terecht in de hofvijvers: de zwembaden. De kampeervelden en uitgerust met enkele speeltoestellen die in het thema van de camping passen. Ook de animatie borduurt hierop voort. In de meivakantie, met Hemelvaart en Pinksteren en in de zomervakantie worden er verschillende activiteiten georganiseerd. De speel- en animatieruimte is ondergronds en kinderen kunnen een rondrit maken op ezeltjes. De speciale kinderbadkamers zijn leuk aangekleed.

De staanplaatsen zijn gevarieerd en voorzien van water, riolering, kabel t.v. en elektra. De staanplaatsen liggen onder de bomen of juist op een open veld met een uitzicht over de Veluwse bossen. Dubbelassers zijn niet toegestaan. Een deel van de staanplaatsen is voorbehouden aan vaste gasten. De Koninklijke verblijven (chalets) met veranda zijn geschikt voor 4 personen. Het is ook mogelijk te overnachten in een Drakenei.

Gezinscamping op de Veluwe

Rondom de camping zijn leuke uitstapjes met kinderen te maken. Apenheul, Koningin Julianatoren, Dolfinarium Harderwijk, Burgers Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem: op de Veluwe heb je geen gebrek aan gezinsuitstapjes.

Camping voor rustzoekers

Buiten de schoolvakanties is deze camping bij Hoenderloo een fijne bestemming voor rustzoekers. Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt om de hoek, een aanrader voor natuurliefhebbers. Ook Wildpark Het Aardhuis mag je niet overslaan.

Omgeving

Camping 't Schinkel: het Kröller-Müller Museum en de Hoge Veluwe

Camping 't Schinkel is dankzij de fantastische ligging erg populair onder natuurliefhebbers. Een vakantie op deze camping is niet compleet zonder een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving, dus huur een fiets op camping 't Schinkel en ga op zoek naar wolven en Schotse hooglanders in het uitgestrekte natuurgebied. Cultuurliefhebbers mogen daarnaast het fantastische Kröller-Müller Museum niet overslaan. Dit museum heeft de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld en ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Combineer een museumbezoek met een wandeling door de natuur.

Lees meer over Gelderland

Naar accommodaties