3.5 sterren

Camping Tamaring

NederlandGelderlandRuurlo  (sitecode 56828)

Camping Tamaring

NederlandGelderlandRuurlo
3.5 sterren
CharmeErkendCKE

De rustige camping ligt direct aan een fietsknooppunt. De standplaatsen bevinden zich deels op een ruim open veld, deels op kleinere velden en deels op een parkachtig terrein waar bomen en struiken zorgen voor afbakening en veel privacy. Er zijn een recreatieruimte, een groot speelbos met speelattributen en een kleine waterspeeltuin. Er worden natuurwandelingen georganiseerd. Het kleuterbad is 25-50 cm diep.

De Achterhoek is het deel van Gelderland waar de afwisseling van bossen, akkers en weilanden het typische coulisselandschap vormt. Hier heersen rust en ruimte.

Op camping Tamaring staat de ouderwetse gastvrijheid centraal. De eigenaars Rob en Katinka geven je een warm welkom en zorgen er met hun persoonlijke aanpak voor dat het je als vakantieganger aan niets ontbreekt.

De ruime staanplaatsen zijn verdeeld over grote en kleine velden; door de prachtige begroeiing heb je genoeg privacy. Op het tenten/trekkersveld is altijd plaats voor vakantiegangers die te voet of per fiets aankomen. Het sanitair is een openbaring: zo ruim, schoon, verwarmd en niet alleen voorzien van wc-papier maar ook van zeep en handdoekjes. Warmwater tap je met je eigen SEP-card; je kunt zelf dus precies bepalen hoeveel je wilt hebben.

De speelvoorzieningen zijn gericht op kinderen tot ongeveer 12 jaar. In het speelbos is de film ‘De Zevensprong’ opgenomen, naar het boek van Tonke Dragt. Nadat je de film hebt bekeken, kun je de gelijknamige fietsroute rijden. De camping ligt aan de route tussen de fietsknooppunten 60 en 61. De omgeving is uitermate geschikt voor een heerlijke wandel- of fietstocht: afwisselend, lieflijk en met mooie natuurgebieden met veel bos. Je komt door dorpjes als Vorden, Lochem, Borculo, Doesburg en de Hanzestad Zutphen. Ruurlo zelf is een leuk plaatsje met veel winkels, restaurants, barretjes en een houtzaagmolen.

Omgeving

Klimbos, doolhof, speeltuinen en meer in de omgeving van Camping Tamaring

Voor gezinnen met kinderen is er veel te beleven in de Achterhoek. Het Klimbos Achterhoek in Ruurlo heeft spannende routes voor jong en oud. Deze variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Kun jij je weg uit het grootste heggendoolhof van Nederland vinden? De paden hebben een totale lengte van meer dan een kilometer. Daarnaast zijn er vele wandelmogelijkheden in de natuur rond Camping Tamaring. De kleintjes vinden het Kabouterpad erg leuk. Onderweg spelen de kinderen leuke spelletjes en leren ze van alles over de natuur en de kaboutertjes.

Lees meer over Gelderland

Naar accommodaties