2.7 sterren

Camping 't Plathuis

NederlandGroningenBourtange  (sitecode 56878)

Camping 't Plathuis

NederlandGroningenBourtange
3.5 sterren
CharmeErkendCKE

De camping ligt aan de rand van het eeuwenoude vestingstadje Bourtange. De staanplaatsen zijn omzoomd door struiken en hoge bomen. Een veld met speeltuin is autovrij. Er is een speel-/zwemplas met een zandstrand en een zonneweide. Honden zijn hier niet toegestaan. De campingkantine met terras grenst aan het strand. Het gebruik van skelters is gratis. In het hoogseizoen zijn er recreatieve activiteiten naar behoefte. In het nabijgelegen kanaal en de zwemplas is vissen mogelijk.

Voor een familiecamping waar je ook terecht kunt om de rust op te zoeken is Camping Plathuis een goede keuze. Op deze ruime 'Charme Camping' zijn sportvelden en rustiger gebieden goed van elkaar gescheiden. Zo is er voor ieder wat wils!

Een camping voor de hele familie

Als je jouw gezin meeneemt naar een camping, dan wil je hier met zijn allen kunnen genieten. Neem een sprong in het water waar de camping aan ligt. Deze zwemvijver heeft een zandstrand waar de ouders kunnen liggen terwijl hun kinderen aan het ravotten zijn. Maar er is ook een sportveld waar naar hartenlust kan worden gevoetbald of gevolleybald. Leuk zijn ook de skelters waar mee kan worden rondgereden. Daar mag gratis gebruik van worden gemaakt.

Verschillende soorten accommodaties

Er zijn op Camping Plathuis verschillende soorten accommodaties. Natuurlijk zijn er plaatsen voor de eigen caravan, camper of tent, maar je hebt ook de keuze om een stacaravan of trekkershut te huren. Die accommodaties zijn altijd bijzonder netjes, schoon en comfortabel. Voor mensen die van privacy houden zijn er zogeheten comfortplaatsen. Deze hebben iets meer ruimte en is er meer rust dan op de andere velden. Op het gezinsveldje zijn de staanplaatsen gesitueerd rond een speelveld met zandbak. Zo kun je je kinderen eenvoudig de hele dag in de gaten houden.

Horecagelegenheden op Camping Plathuis

Een keer geen zin om te koken? Dan zijn er op deze camping genoeg mogelijkheden om buiten de deur te eten. Zo is er een kantine waar heerlijke maaltijden geserveerd worden. De kantine is bovendien voorzien van een speciale broodjesservice en heeft een terras aan het water. Bovendien is er een bar die tot in de kleine uurtjes open is. Zo is het hele dag door gezellig!

Omgeving

De idyllische omgeving van camping 't Plathuis

Dompel jezelf onder in het boerenleven rondom camping 't Plathuis, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de Kloosterboerderij Bleyendael. Hier ontdek je lekkere streekproducten en krijg je een kijkje in de stallen. Ook de Vestingmolen van Bourtange is het bezoeken waard, vooral wanneer de molenaar vers graan aan het malen is.

Wandelen bij camping 't Plathuis doe je het beste in het natuurgebied Westerwolde, waar je van slingerende weggetjes, vennen en glooiende heuvels geniet. Volg ook eens het kabbelende water van de Ruiten Aa: een klein beekje dat door het groene Groningse landschap stroomt.

Lees meer over Groningen

Naar accommodaties