Camping Groningen

2 personen
53 campings gevonden

Camping Groningen

Een camping in Groningen wordt gekenmerkt door rust, ruimte en natuur. Daarnaast kent Groningen een bruisende stad met een rijke historie, die u vanaf alle campings in Groningen gemakkelijk kunt bezoeken. Als Hanzestad is Groningen al sinds de 14e eeuw aangesloten bij het Hanze verbond. Hiervan zien we nog steeds sporen terug in de stad. Op een camping staan in Groningen is daarmee een hele goede keus. Er zijn volop activiteiten en bezienswaardigheden en wanneer u op zoek bent naar rust en natuur dan bent u in een mum van tijd de stad uit.

Campings Groningen: allemaal dichtbij de gezellige winkelstad

Wanneer u op vakantie gaat naar een camping in Groningen dan mag een bezoek aan de stad Groningen niet ontbreken. Dit bruisende hart van de provincie kent vele leuke horecagelegenheden, ruime winkelstraten en er zijn genoeg activiteiten.

Groninger Museum

Dit is al een kunstwerk op zich. Het gebouw ontworpen door Alessandro Mendini en een echte trekpleister. Het museum bestaat al meer dan 100 jaar en heeft in die tijd een bijzondere collectie weten op te bouwen. Van archeologische vondsten tot moderne kunst, je vindt het in het Groninger Museum.

Martinitoren

Wanneer u tijdens uw vakantie op één van de campings in Groningen de stad zelf eens echt goed wil bekijken, raden wij aan om de martinitoren te beklimmen. Het is wel 311 treden die u dient te bestijgen. Echter dan kijkt u wel uit over het prachtige Groningen. Mogelijk ziet u vanaf de toren uw camping in Groningen wel liggen.

Groninger Forum

Zin om even lekker bij te komen? Dat kan in het Groninger Forum. Dit culturele centrum biedt een podium aan verschillende culturele projecten. Volg een workshop of cursus of ga eens lekker zitten voor een goede film. Het Groninger Forum is de nieuwste aanwinst en mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan de stad.

Groningen is een echte fiets provincie en daarmee is de stad op de fiets goed te bereiken. Boekt u dus een camping iets buiten Groningen dan kunt u de stad eenvoudig op de fiets bereiken.

Camping Groningen: Geniet volop van de natuur in Groningen

Het maakt niet uit waar u een camping boekt in Groningen. De provincie kent namelijk zoveel mooie en gevarieerde natuur, dat het bijna niet uit maakt waar u in Groningen op de camping staat.

Westerkwartier

Het westerkwartier kent het oudste cultuurlandschap van Europa. Met haar vele wierden, sloten, graslanden en kronkelende wegen vormt dit een bijzonder landschap. Het grenst aan de stad Groningen en het Lauwersmeer en wordt gekenmerkt door haar vele bijzondere natuur.

Waddenland

Een land op de wadden. Vroeger een woeste zee, nu een bijzondere stad die wordt beschermd door de zeedijk. Een uniek stukje Nederland met prachtige molens en kerktorens. Een echte aanrader.

Westerwolde

In Westerwolde kan je op vele manieren de bijzondere natuur ontdekken. Pak de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek om de zoveel meter een andere natuurschat. Maar Groningen is ook een waterrijke provincie en daarmee kan Westerwolde ook ontdekt worden per kano.

Naast de prachtige natuur in Groningen zelf ligt Schiermonnikoog ook op steenworp afstand. Eigenlijk mag een bezoek aan “Schier” niet ontbreken wanneer u Groningen bezoekt. Genoeg te doen dus wanneer u op een camping in Groningen staat.