SVR Campings op Texel

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings op Texel

Wissen
2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Kom tot rust op een SVR camping op Texel

Op een SVR camping op Texel geniet je dubbel: hier proef je van het eilandleven én het leven op een boerderij. Er is genoeg keuze, want dit is het grootste Waddeneiland van Nederland met tientallen boerencampings. En wil je meer zien dan het boerenerf, dan is er 30 kilometer kustlijn waar je kunt kitesurfen, windsurfen, zwemmen en nog veel meer.

Kamperen bij de boer: met of zonder vee

Op SVR campings op Texel kom je helemaal tot rust. Er heerst een gemoedelijke sfeer, zonder drukke animatieteams of grote zwembaden. Dit is echt kamperen in de natuur, waar je geniet van de frisse lucht en het buitenleven. Je kiest daarbij zelf voor een actieve veehouderij waar je wakker wordt tussen de dieren of een boerderij waar je alleen rust en ruimte ervaart zoals een landbouwbedrijf. Ook daar zijn vaak dieren zoals kippen en konijnen te vinden, maar geen groot vee. Je wordt hartelijk ontvangen door de boer en boerin die je graag meer vertellen over hun boerderij.

Een heerlijke vakantie met de kinderen

Een vakantie bij de boer is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Zij vinden het heerlijk om het boerenland van een SVR camping op Texel te verkennen en de kleinere dieren die er rondwandelen te aaien. De boer kan vaak wel wat hulp gebruiken bij het verdelen van het hooi of het rapen van de eieren. Naast een ritje op een paard of pony zijn er soms skelters of speelgoedtractoren aanwezig voor een ritje over het boerenerf. Aan het einde van de geslaagde vakantie ontvangen ze vaak een boerendiploma als dank voor hun hulp.

Wat is er te doen op Texel?

Er is meer te zien op het eiland en vanaf de SVR campings op Texel maak je mooie fietstochten en wandelingen. Geniet van een stranddag en beoefen watersporten of bouw zandkastelen met de kinderen. Bezoek de gezellige dorpen waaronder Den Burg, het grootste dorp van het eiland met een historische kerk. In Den Hoorn bezoek je ‘t Walvisvaardershuisje waar in de achttiende eeuw walvisvaarders hebben gewoond en dat nu een museum is. Ecomare is het centrum voor wadden en Noordzee waar zeehonden worden opgevangen en je het aquarium bezoekt. In de badplaats De Koog kun je winkelen, restaurants bezoeken en gezellig een terrasje pakken.