Vakantieparken op Texel

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken op Texel

2 personen
0 campings gevonden
Er zijn geen campings gevonden die voldoen aan je zoekcriteria. Wijzig de zoekfilters om verder te zoeken.

Ervaar het ware eilandleven vanaf een vakantiepark op Texel

Zodra de trossen van de veerboot losgaan, laat je direct de drukte van het vasteland achter je en begint het vakantiegevoel. Tijdens je verblijf op een vakantiepark op Texel kom je volledig tot rust aan de Noordzeekust. Maak prachtige wandeltochten door de Sluftervallei, bewonder zeehonden van dichtbij in zeehondenopvang Ecomare of bezoek een van de zeven schilderachtige dorpen op het eiland, zoals Den Hoorn en Oudeschild.

Texel, een waar schapeneiland

Het is onmogelijk om op Texel niet in aanraking te komen met schapen. Er leven namelijk net zoveel schapen op het eiland als inwoners: tijdens de zomer wandelen er maar liefst 11.000 schapen door de wei. Breng een bezoek aan de Schapenboerderij Texel vlak bij Den Burg en knuffel deze schattige witte bolletjes wol. Voor meer informatie over het Texelse schaap ga je naar de Schapenboet. Dit museum legt alles uit over de geschiedenis van dit alledaagse maar bijzondere dier. Ook vind je op het eiland allerlei schapenproducten, van gebreide kleding tot schapenkaas en lamsvlees. Deze producten proef je op het Beach Food Festival onder het genot van sfeervolle muziek.

Een fietsvakantie op Texel

Vanaf een vakantiepark op Texel maak je schitterende wandel- en fietstochten door de fraaie natuurgebieden van het eiland. Verken bijvoorbeeld de Texelse Duinen en laat je overdonderen door de pracht van de natuur, zoals de ruige bosschages, glooiende valleien en geurende bloemenweides. Ook de Texelse tuinwallen en natuurmonument de Petter zijn interessant. Een must-see tijdens een fietstocht is het natuurgebied de Slufter. Deze vallei in het noorden van het eiland is de enige plek in Nederland waar de zee nog ongehinderd het land kan betreden. Daardoor vind je hier allerlei bijzondere plantensoorten: geniet van het roze, paars en lila als de lamsoor en zeeaster in de zomer bloeien, en het rood van de zeekraal in de herfst. Vanaf de vuurtoren Eierland geniet je van een wonderschoon uitzicht.

Ecomare, de oudste zeehondenopvang van Europa

Bij zeehondenopvang Ecomare, vlak bij de vakantieparken op Texel, leer je alles over de flora en fauna van de Waddenzee, Noordzee en het eiland Texel. Daarnaast bewonder je de zeehonden van dichtbij terwijl ze worden gevoerd. Om de zeehonden in het wild te zien, stap je aan boord van de boot De Vrijheid. Een uur lang vaar je langs zandbanken om deze schitterende dieren van dichtbij te zien.