Camping Noord-Holland

2 personen
97 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Noord-Holland

Als je op een camping in Noord-Holland verblijft, voel je meestal wel de verkoelende zeewind op je gezicht. De zee is namelijk nooit ver weg. Dat betekent zonnebaden en zwemmen, maar ook natuurgebieden verkennen, vis eten en vogels bekijken. Verder bevat deze provincie enkele van de mooiste plaatsen van Nederland.

Water

In Noord-Holland speelt het water een belangrijke rol. Het heeft een lange kustlijn, waardoor de zee nooit ver weg is. Veel van de campings in Noord-Holland, in plaatsen als Bloemendaal of Callantsoog, liggen vlakbij de zee. Dat betekent dat je er kan zwemmen en zonnebaden. Ook voor actievere vakantiegangers is er genoeg te doen. Die gaan bijvoorbeeld surfen of kiten.

Dichtbij de zee kamperen heeft nog meer voordelen. Zo kan je op veel plekken in Noord-Holland heerlijk vis eten. Strandtenten, zoals die in Zandvoort, hebben een unieke, ontspannen sfeer. Daarmee zijn het heerlijke plekken om een drankje te drinken of iets te eten. Vanaf de camping in Noord-Holland ben je er zo.

Naast de zee, is er natuurlijk ook nog ander water in deze provincie. De vele rivieren en kanalen bieden weer ander soort waterpret. Vanaf een camping in Noord-Holland aan de waterkant pak je zo een bootje en verken je de vele waterwegen. Daarmee kom je in historische steden en indrukwekkende natuurgebieden.

Natuur

Ook in de natuurgebieden van Noord-Holland speelt de zee een rol. Je vindt er namelijk veel bijzondere duingebieden. Bezoek bijvoorbeeld de Schoorlse Duinen. Dit duingebied is enorm hoog en breed. Bovendien vind je er unieke duinheide. Een ander voorbeeld van fraai Noord-Hollands landschap is Texel. Dit eiland kent bijzondere, half ondergelopen kwelders. In de duingebieden nestelen bijzondere vogels. Laat je verrekijker dus zeker niet op de camping in Noord-Holland liggen. 

Vanaf je camping in Noord-Holland zijn er ook andere natuurgebieden te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar het bosrijke Gooi, of verken een van de vele andere bossen in deze provincie. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en van de stilte genieten.

Plaatsen en steden

Noord-Holland kent natuurlijk te veel interessante, mooie, historische en bruisende plaatsen en steden om op te noemen. Toch willen we er een paar uitlichten.

  • Amsterdam: de beroemde hoofdstad van Nederland behoeft eigenlijk geen introductie. De kanalen, omzoomd door herenhuizen, de vermaarde musea, de levendigheid en de het gezellige centrum zijn beroemd en geliefd over de hele wereld. Overdag vermaak je je in de stad of in de omgeving, en daarna zoek je op je camping weer lekker de rust op.
  • Haarlem: veel mensen denken ten onrechte dat Amsterdam ook de hoofdstad van Noord-Holland is. Dat is echter Haarlem. Deze stad is wat kleiner, waardoor je makkelijk te voet een rondje langs de vele unieke winkels kan maken. Er zijn enorm veel terrassen, cafés en restaurants om van te genieten.
  • Alkmaar: de kaashoofdstad van Nederland heeft nog meer te bieden dan deze gele delicatesse. Het kent ook een gezellig historisch centrum en bijzondere, rustige straatjes langs kanalen.
  • Callantsoog: op de camping in Callantsoog ben je altijd dichtbij de zee. Het dorp wordt namelijk maar door één duinenrij van de zee gescheiden. Er is echter geen gebrek aan natuur: het prachtige Zwanenwater is vlakbij.