Natuurkampeerterrein De Meene

NederlandOverijsselRegio TwenteBuurse  (sitecode 68696)

Natuurkampeerterrein De Meene

NederlandOverijsselRegio TwenteBuurse
Klein
Hond toegestaan
Supermarkt

Dit kleine natuurkampeerterrein ligt onder de bomen in een bosgebied. De staanplaatsen hebben veel privacy. Het terrein is een onderdeel van de naastgelegen grotere camping en men mag ook gebruikmaken van hun voorzieningen. Het is mogelijk een kampvuur te maken. Het terrein is in beheer van een stichting waarvan de leden bij toerbeurt het sanitair schoon maken en de kampeergasten ontvangen. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Tussen de Twentse veengebieden en dicht bij de grens met Duitsland vind je camping De Meene, midden in een bosrijk gebied.

Camping de Meene is een volledig door vrijwilligers gerunde organisatie. Zij exploiteren een kleinschalige camping en een groepsaccommodatie. Twee keer per dag gaat de bezem door het sanitair. Het is zo schoon dat je voor je plezier naar het toilet of onder de douche gaat.

Op een van de kampeerweides bevindt zich een speeltuin met schommels, wipkippen, een klimrek én een trampoline. Bij goed weer kun je een kampvuur maken in de zogeheten vuurring; dat is dan meteen een gezellig trefpunt voor jong en oud.

Het terrein vind je op de groene grens van de Achterhoek in Twente en Münsterland in Duitsland, nabij het natuurgebied het Witte Veen. De camping ligt zowel aan het grensoverschrijdende fiets- als wandelknooppuntennetwerk. In de omgeving uit eten kun je bij de pannenkoekenboerderij met een ambachtelijke kaasmakerij of bij Hollandmarkt ter Huurne, waar je gezellig even ontspant op het terras terwijl de kinderen zich in de speeltuin vermaken.

Uitstapjes maak je naar de Oostendorper watermolen, landgoed Het Lankheet, het Buurtspoorwegmuseum en de korenmolen De Korenbloem. Naar Enschede ga je om te winkelen of om mensen te kijken vanaf een terrasje. Het Rijksmuseum Twente en het Nationaal Muziekkwartier zijn geliefde plekken om cultuur te snuiven.

Omgeving

Natuurschoon en culturele uitstapjes vlak bij Camping De Meene

Camping De Meene is een mooi startpunt om het prachtige Twentse landschap te ontdekken. Het natuurgebied Witte Veen ligt vlakbij. Hier lopen de Schotse Hooglanders tussen het hoogveenmoeras. Net over de Duitse grens bevindt zich het grote natuurreservaat Amtsvenn-Hündfelder Moor, vol veengebieden en kleurrijke heidevelden. Vanaf de uitzichttoren heb je een geweldig uitzicht.

Culturele uitstapjes zijn er ook genoeg. Enschede is 20 minuten rijden. Midden op de Oude Markt staat de middeleeuwse Grote Kerk, maar nog mooier is de Jacobuskerk met neoromaanse en Byzantijnse stijlelementen. Zin in een dagtrip over de grens? Münster is slechts een uur rijden.

Lees meer over Overijssel

Accommodaties

 • Reis informatie

Voorzieningen

 • In het kort

  • Kleine camping (9 plaatsen)
  • Bij meer met strand op 5 km
  • Honden toegelaten
 • Algemene informatie
  Kleine camping (9 plaatsen)
  9 toeristische staanplaatsen
  Gesproken op de receptie: Nederlands, Engels, Duits
 • Zwembaden
  Openluchtzwembad op 4 km
  Overdekt zwembad op 8 km
 • Zwemmen in natuurwater
  Strand bij meer op 5 km
 • Toeristische staanplaatsen
  9 Toeristische plaatsen, waarvan
  9 afgebakende staanplaatsen
  9 overige toeristische plaatsen
  Grootte: 60 - 80 m² (merendeel < 100m²)
  Plaatsen met voldoende beschutting, plaatsen met volledige beschutting
  Elektriciteit (6 A)
  Overwegend vlak
 • Bijzondere voorzieningen sanitair
  Wascabines
  Wasmachine
  Wasdroger
 • Eten & drinken
  Supermarkt op 2 km
 • Campingbepalingen
  Honden altijd toegestaan
  Campers toegestaan
  Vouwwagens toegelaten
  Caravans toegelaten
  Houtskoolbarbecue toegestaan
 • Adres & route
  Markslagweg 6
  7481 RE Buurse
  Nederland
  De camping ligt ca. 8 km ten oosten van Haaksbergen. Vanuit het centrum richting Buurse. Vanaf Buurse met borden aangegeven.
  Lat./Long.: 52.137917; 6.858718
  Afrit autosnelweg op 10 km

Beoordelingen

Contactinformatie camping

Adres

Markslagweg 6
7481 RE Buurse
Nederland

Lat./Long.: 52.1379, 6.85872

Route

De camping ligt ca. 8 km ten oosten van Haaksbergen. Vanuit het centrum richting Buurse. Vanaf Buurse met borden aangegeven.
Lat./Long.: 52.137917; 6.858718
Afrit autosnelweg op 10 km
Plan je route