9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve
bekijk 15 foto 's
Klein

Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve

Natuurkampeerterrein in een agrarisch gebied, bij dorp en grenzend aan de Lemelerberg. Ruime, niet afgebakende staanplaatsen op kampeerweiden met of zonder bomen. Mogelijkheden voor wandelen, fietsen, mountainbiken, kanovaren (Regge), golfen en luchtballonvaren. Modern en schoon sanitair, ook voor mindervaliden. Lemele ligt op ca. 500 meter met een supermarkt en twee cafés. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht.

Midden in de prachtige natuur van de Lemelerberg ligt natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve. Uitgangspunt voor heel veel heerlijke fiets- en wandeltochten.

De prachtige oude boerderij van Harm Hardonk ligt aan het begin van de camping. Op deze beschutte plek aan de voet van de Lemelerberg begint een mooie vakantie. Je wordt ’s morgens wakker met een concert aan vogelgeluiden. Het terrein heeft een open karakter en bestaat uit diverse veldjes, waarvan enkele met uitzicht op de Lemelerberg. Het vrij nieuwe sanitairgebouw herbergt ruime douches, toiletten, afwasplekken, wasmachine en –droger. Op de camping draait alles om de natuur. Het hele terrein wordt onderhouden zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er zijn waterbesparende douches en toiletten, afvalscheiding en er wordt gebruik gemaakt van groene energie. Van de gesnoeide takken worden terreinafscheidingen gemaakt die bovendien dienen als schuilplaats voor vogels en insecten. Het dorp Lemele grenst aan de camping en de supermarkt is op loopafstand, net zoals een eetcafé.

Wandelaars kúnnen hier niet stilzitten. Je kampeert op 350 meter van het Pieterpad, het Overijsselpad en het Nivon-pad. Op en rondom de Lemelerberg zijn volop unieke wandel-, fiets- en mountainbikemogelijkheden. Heerlijk op de fiets door de bossen naar Ommen om daar een terrasje te ‘pikken’. Of juist in zuidelijke richting naar Hellendoorn via prachtige fietspaden langs het riviertje de Regge. Op 3 km afstand van de camping zijn goede kanomogelijkheden. Actief Overijssel verhuurt Canadese kano’s met ophaalservice. Ook leuk om te doen: tegenover de camping zit Pitch en Putt ‘de kleiner Esch’. Met kortere greens dan bij het echte golfen. Hapje, drankje en genieten!


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa