Nieuw in 2024: De Young Talent Award

English? Read about the ANWB Young Talent award here.

Wist je dat ANWB al sinds 1987 de ANWB Camping van het Jaar Awards organiseert? Al 35 jaar worden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt aan campings in Europa van uitzonderlijke kwaliteit. De impact van zo’n prijs is enorm: het is een kroon op het vele en harde werk van de camping. En zowel de winnaars van de awards als de genomineerden kunnen de jaren erna rekenen op extra veel kampeerders uit Nederland. In samenwerking met Jong RECRON, een vereniging voor jongeren van 18 tot 35 jaar die werkzaam zijn in de recreatiebranche of dat in de toekomst van plan zijn, voegen we daar in 2024 een extra prijs aan toe, namelijk de Young Talent Award.

De Young Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor jong talent in de campingbranche. Hij/ zij is gedreven en beschikt over visie, creativiteit en innovatief vermogen. Kandidaten kunnen worden voorgedragen of dragen zichzelf voor. Een onafhankelijke vakjury selecteert uit deze kandidaten het Jong Talent van het Jaar in Nederland en over de grens.

Een jong talent…

 • heeft een vernieuwende visie op de campingbranche en daar een actieve bijdrage aan geleverd dat in het belang is voor de consument (kampeerder);
 • is een inspiratiebron voor anderen;
 • heeft uitzonderlijke prestaties/ indrukwekkende resultaten neergezet waardoor dit jong talent opvalt in de markt;
 • ziet en benut kansen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie of duurzaamheid.

Ben jij of ken jij een jong talent die zijn of haar sporen in de campingbranche heeft verdiend? Meld jezelf of een ander dan hier aan.

Aanmelden

Voorwaarden

 • Het vernieuwende/verbeterende karakter van de innovatie binnen de campingbranche;
 • Maximum leeftijd jong talent: 35 jaar;
 • Jong talent is eigenaar/ directeur of in dienst van een camping;
 • Prijs is persoonsgebonden;
 • Case op het gebied van innovatie moet afgerond en in gebruik genomen zijn;
 • Jong talent hoeft geen lid te zijn van Jong RECRON, en/of een commerciële relatie te hebben met ANWB;
 • Sluitingsdatum inzendingen: 30 september 2023
 • Lees hier meer over onze privacy statement

Wie wordt Het Jong Talent van 2024 in Nederland en over de grens? De vakjury, bestaande uit afgevaardigden uit de branche, bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is. Bij de titel Young Talent Award Nederland zijn dit juryleden van ANWB en Jong RECRON en bij de titel Young Talent Award over de grens zijn dit juryleden van ANWB en uit de branche. Tijdens het evenement ANWB Camping van het Jaar Verkiezing 2024 worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer over Jong RECRON

Jong RECRON is een vereniging voor jongeren van 18 tot 35 jaar die werkzaam zijn in de Nederlandse recreatiebranche of dat in de toekomst van plan zijn. De leden zijn werkzaam in de sectoren kampeer- en bungalowbedrijven, sauna en thermen, zwembaden, groepsaccommodaties, dagattracties en buitensport (VeBON) of bij andere in de recreatiebranche werkzame ondernemingen. Jong RECRON organiseert bijeenkomsten voor haar leden met als doel om elkaar te informeren en inspireren.

Meer informatie over Jong RECRON

Privacy Statement

De Young Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor jong talent in de campingbranche. Hij/ zij is gedreven en beschikt over visie, creativiteit en innovatief vermogen. Kandidaten kunnen worden voorgedragen of dragen zichzelf voor. Een onafhankelijke vakjury selecteert uit deze kandidaten het Jong Talent van het Jaar in Nederland en over de grens. Lees hier het volledige Privacy Statement.