9760 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Sörälvens Fiske Camping & Stugby
CKE

Sörälvens Fiske Camping & Stugby

Langgerekt terrein, omgeven door bos en de Sorälven. De camping biedt plaats aan apart gelegen hutten, kleine veldjes tussen en onder bomen en een in vakken verdeeld open terrein. Jonge aanplant zorgt voor afscheiding. De eigenaars verzorgen geregeld thematische maaltijden. De omgeving nodigt uit tot vissen. De camping organiseert elandsafari's.

De streek Dalarna ligt in midden-Zweden, Idre met camping Sörälvens op steenworp afstand van de Noorse grens aan een ruige rivier met veel vis.

De staanplaatsen zijn verdeeld over een aantal veldjes. Er is geen schaduw. Je voelt de kenmerkende sfeer van het ruige oorden, hoewel je toch pas halverwege Zweden bent. De camping biedt erg veel ruimte, zoveel, dat hij praktisch nooit vol zal zijn. Als je wilt, kun je je bijna helemaal afzonderen. Heeft er geen riviervis willen bijten? Geen probleem. Achter de campingreceptie ligt een vijver waarin forellen zwemmen, die je met een werphengel kunt vangen en daarna deskundig door de eigenaar kunt laten roken. Als er liefhebbers voor zijn, organiseren de Nederlandse eigenaren een barbecue of een pannenkoekenavond.

Aan uitstapjes geen gebrek. Sylvia reikt graag een kaart uit waarop ze de diverse, mooie routes aangeeft. Op redelijke afstand ligt de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskär. De weg vanaf de gratis parkeerplaats naar de waterval is ook leuk om te lopen. Je moet wel, want er is geen andere manier om er te komen, hoogstens misschien met een mountainbike. Ook leuk is het bezoekerscentrum met eilanden. In oppervlakte de grootste van Zweden. De baas zelf geeft een ruime rondleiding. Rijd ook de rendierenroute, die over de grens naar Noorwegen leidt. Op korte afstand ligt de Nipfjället, waar je vrijwel zeker rendieren aantreft. Daar is ook de trollenweg, een zogenoemd vals plat. Gefopt door het landschap, dus.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Sörälvens Fiske Camping & Stugby heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa