3.8 sterren

Kompas Camping Nieuwpoort

BelgiëVlaanderenWest-VlaanderenNieuwpoort  (sitecode 38624)

Kompas Camping Nieuwpoort

BelgiëVlaanderenWest-VlaanderenNieuwpoort
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping grenst aan een recreatieplas. Aan het begin van het terrein liggen camperplaatsen. De staanplaatsen liggen geclusterd, aan de noordkant van het terrein. Aan de zuid- en westkant bevinden zich de seizoenplaatsen. De speeltuinen zijn ingedeeld naar leeftijdscategorie. Er is een dierenweide. De recreatieplas is geschikt voor waterskiën, surfen, zeilen en vissen.

West-Vlaanderen in België is de provincie die aan het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen grenst. Kompas Camping vind je in Nieuwpoort, een badplaats aan de Noordzee tussen Oostende en De Panne. Op twintig kilometer van de grens met Frankrijk.

Kompas Camping is groot, het merendeel van de 384 standplaatsen ligt in groepjes aan de noordkant van de camping, aan een recreatieplas. De 592 seizoenplaatsen liggen verspreid op de rest van de camping. Campers kamperen op een apart deel van de camping, vlak bij de aanlegsteigers van de het meer. Met een trekkerstentje kan je terecht op de kampeerweide. Huren kan ook op Kompas Camping, stacaravans, bungalows en blokhutten. Een camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar en voor fietsers.

Centraal op de camping zijn speeltuinen, een dierenpark en twee velden voor beachvolleybal. Daarnaast staat de receptie. Er is een grote binnenspeeltuin voor de kleintjes, de bakker annex patisserie en een goed gesorteerde winkel. In het hoogseizoen organiseert het recreatieteam optredens natuurwandelingen en workshops. Het openluchtzwembad heeft twee bassins waarvan er één met glijbaan en een apart kinderbad. Verspreid over Kompas Camping staan moderne sanitair gebouwen.

De rivier de IJzer vormt ter hoogte van de camping een grote recreatieplas. De rivier stroomt langs Nieuwpoort naar de Noordzee. Op dat meer kan je zeilen, windsurfen en kajakken. Vissen mag met vergunning op de IJzer of op de Noordzee. Vanaf de camping wandel je makkelijk een wandelnetwerk op. Door de duinen, over het strand en juist door de polders. Heb je je fiets meegenomen, stap dan op de pedalen en geniet van badplaatsjes en polderdorpjes.

Omgeving

De omgeving: ideaal voor het hele gezin

De sfeervolle Kompas Camping Nieuwpoort bevindt zich bij de gelijknamige populaire badplaats. Bovendien ligt het natuurreservaat De IJzermonding dichtbij. In dit schitterende gebied bewonder je diverse zeevogels en zelfs zeehonden. Maak daarnaast ook een fietstocht naar Middelkerke over de polderroute, of kies voor de Frontzateroute naar Diksmuide.

Uitjes voor het hele gezin

Dicht bij Kompas Camping Nieuwpoort bevinden zich diverse attractieparken waar jong en oud een heerlijk dagje uit beleven. Bezoek bijvoorbeeld Bellewaerde in Ieper of Plopsaland De Panne. De kusttram stopt voor de deur van deze parken.

Lees meer over Vlaanderen