3.5 sterren

Panoramacamping Petite Suisse

BelgiëWalloniëLuxembourgDochamps  (sitecode 39104)

Panoramacamping Petite Suisse

BelgiëWalloniëLuxembourgDochamps
4 sterren
Erkend

De terrasvormige camping met vlakke standplaatsen ligt op een zuidhelling. Vanaf de hoger gelegen plaatsen is er een weids uitzicht. Zwembad, speeltuin, horeca en winkel liggen bij elkaar bij de entree. Er zijn wandelmogelijkheden direct vanaf het terrein. Een outdooractiviteiten bedrijf organiseert uiteenlopende sportevenementen.

In het hart van de Belgische Ardennen vind je Camping Petite Suisse. Deze camping ligt op 500 meter hoogte op een zuidhelling, dus zonliefhebbers zitten hier goed.

De camping heeft een open karakter met vlakke, ruime staanplaatsen. Vooral vanaf de hoger gelegen plekken is het uitzicht over het dal prachtig. Er is veel keuze aan huuraccommodaties. Naast de gangbare mobilhomes zijn er bungalowtenten en chalets. Mag het wel iets specialer? Overnacht dan in een Ottawa-tent, een Finse chalet of een 4-persoons familietent. Voor groepen vanaf twaalf personen is er een vakantiehuis met infraroodsauna beschikbaar.

Zwemmen, spelen en sporten

Wordt het op het terras iets te warm? Neem dan een duik in het aangrenzende openluchtzwembad. Dit verwarmde buitenbad is verdeeld is drie gedeelten: een peuterbad, kleuterbad en een groot bad van 1.40 meter diep. Wie uitgezwommen is kan kiezen: wordt het tafeltennis, jeu de boules of een potje voetbal of volleybal? Of toch liever spelen in de speeltuin?

Animatieteam en outdoor-activiteiten

Het animatieteam van camping Petite Suisse staat tijdens de schoolvakanties en de weekenden tussen mei en augustus klaar om de kinderen te vermaken. Wat dacht je van een bosspel, knutselmiddag of fakkeltocht? Bovendien is er een outdoor-activiteitenbedrijf dat uiteenlopende sportevenementen organiseert. Met het hele gezin een wandeling doen? Neem de kinderen dan mee naar Park Chlorophylle: daar kunnen ze klimmen en klauteren tijdens een rondwandeling van een uur.

Op de camping is een restaurant aanwezig en tevens een campingwinkel.

Omgeving

Camping Petite Suisse ligt in het hart van de Belgische Ardennen op zo’n 500 meter hoogte. Vanaf de camping heb je een schitterend uitzicht over het dal, de velden en de bossen. Het is een uitermate geschikt gebied voor een wandeling, mountainbiketocht of andere buitensport.

In de nabijgelegen wildparken zie je herten, everzwijnen en vossen in hun natuurlijke omgeving. Ook de grotten en mijnen zijn een bezoek waard. Je ontdekt een hele nieuwe wereld onder de grond en leert alles over het ontstaan van druipstenen. Boven de grond zijn de watervallen van Coo erg indrukwekkend. Vele toeristen komen naar Coo om het natuurgeweld vast te leggen dat deze 15 meter hoge waterval veroorzaakt.

Bijzondere gebouwen

Een ritje door de omgeving doet je ontdekken dat elk dorpje bijzondere gebouwen heeft. Zo vind je kerkjes met uiteenlopende stijlen, eeuwenoude kastelen en diverse oorlogsmonumenten. Wil je meer weten over de oorlog in België? Ga dan naar het Historical Centre in Bastogne, Museum ‘December ‘44’ in La Gleize of Museum van het Ardennenoffensief in La Roche. Mag het wel iets luchtiger? Er zijn in de buurt allerlei markten waar je rond kunt struinen en verse producten kunt krijgen. Ook brocante vind je genoeg in de regio.

Educatief dagje uit met de kinderen

Met de kinderen ga je een dagje naar het educatieve speelbos Parc Chlorophylle. Je loopt een wandeling van zo’n drie kilometer en leert onderweg alles over het bos, de dieren en de planten. Er zijn leuke doe-opdrachten, spelletjes en informatieborden die je wandeling een leuk avontuur maken. Ook recreatiepark Houtopia in Houffalize is een aanrader voor een uitje met de kinderen. Je leert hier spelenderwijs van alles over het menselijk lichaam, de wonderen van de natuur en gezonde voeding.

Lees meer over Wallonië

Naar accommodaties