Kamperen in Côtes-d'Armor

Vakantie in Côtes-d'Armor

Roze keien, blauwe zee en badplaatsen

Wat is het mooi in Côtes-d'Armor. De Smaragdkust is erg geliefd en trekt veel bezoekers. De blauwe zee wordt omlijst door steile kliffen, wat de omgeving fotogeniek maakt. De Roze Granietkust is een wonder van moeder natuur. In allerlei vormen liggen roze rotsblokken verspreid langs de kust. In het binnenland is het landschap veelzijdig; heide, venen, rivieren, bossen en binnenmeren. Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Of je nu op zoek bent naar badplaatsen met lange zandstranden of naar historische steden; Côtes-d'Armor heeft beide. Kampeerplaatsen zijn er in overvloed. Met uitzicht op de zee, met een eigen kiezelstrand of rustig in het groen.

Watersporten

Rond Île-de-Bréhat liggen ruim 100 onbewoonde eilandjes waar je met een kajak omheen kunt peddelen. Bekijk flora en fauna vanaf het water. Wees niet verrast als je onderweg hier zilverreigers, zeehonden en verschillende vogels tegenkomt. Het meer van Guerlédan heeft een groenebosrijke omgeving. Het water is ideaal om te kajakken, zeilen of waterfietsen. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier ook terecht. Er ligt een wandelpad om het meer heen. Je doet er ongeveer twee dagen over om het rondje te lopen.

Charme en geschiedenis

Kunststad Dinan ligt hoog boven in de vallei van Rance. Oude woningen zijn goed bewaard gebleven en alleen al daarom is Dinan een omweg waard. De binnenstad is middeleeuws met kleine steegjes en wordt omlijst door hoge stadswallen. Combourg is een pittoresk stadje aan een meer. Het gelijknamige kasteel uit de 11de eeuw is indrukwekkend. De torens steken boven de bomen uit. Hier is ook het Chateaubriand museum gevestigd.

Te zien in Côtes-d'Armor

 • Eiland van Bréhat

  Een klein eiland voor de landtong van Arcouest. Auto’s rijden hier niet.

 • Kasteel van La Hunaudaye

  Gebouwd in 1220 midden in de bossen. Het kasteel heeft grote torens en is omringd door water.

 • Landtong van Talbert

  Deze 3 kilometer lange landtong is geliefd vanwege het zand en de keien. Er leven ook veel verschillende vogels.

 • De Menhir van Saint-Uzec

  Een groot roze rotsblok (Menhir) met bovenop een kruis.

 • Paimpol

  Een oude stad met een levendig maritiem verleden. Gespecialiseerde visrestaurants zijn er veel. Er is een haven en een zeemuseum.

Kampeerthema´s in Côtes-d'Armor