2.4 sterren

Camping Le Mat

FrankrijkBretagneCôtes-d'ArmorTrévou-Tréguignec  (sitecode 61208)

Camping Le Mat

FrankrijkBretagneCôtes-d'ArmorTrévou-Tréguignec
3.5 sterren
ErkendCKE

Het vlakke, rechthoekige terrein ligt aan de boulevard. De staanplaatsen zijn groepsgewijs afgebakend door heggen en struiken en liggen voornamelijk achter de receptie, gescheiden van de stacaravans. Er is een zwembad met schuifkap. Het brede zandstrand van 600 m lengte en de camping worden gescheiden door de boulevard (D38). De afstand vanaf de camping tot het strand is slechts ca. 50 m.


Camping Le Mât ligt aan de boulevard van Trévou-Tréguignec aan de Bretonse kust. Vanaf het 600 meter brede zandstrand aan de Côtes-d'Armor heb je uitzicht op de 7 eilanden voor de kust.

Camping Le Mât is met 105 plaatsen een kleinschalige camping. Een deel van staanplaatsen – ruim dertig stuks - is voorzien van chalets en mobilhomes die te huur zijn. Wie liever zijn eigen onderdak vanuit Nederland meeneemt, krijgt een plekje op het vlakke, rechthoekige terrein. De staanplaatsen zijn groepsgewijs afgebakend door heggen en struiken en liggen voornamelijk achter de receptie, gescheiden van de mobilhomes. De meeste plekken hebben geen of weinig schaduw. De oppervlakte van een staanplaats loopt op tot 100 vierkante meter.

Excursies in de omgeving
Camping Le Mât is gelegen aan de prachtige roze granietkust van Bretagne. De camping ligt op een steenworp afstand van het 600 meter brede zandstrand, want alleen de boulevard hoeft te worden overgestoken. Voor zwemliefhebbers is nog meer vertier, want de camping beschikt over z’n eigen verwarmde zwembad met handig schuifdak. Vanuit Camping Le Mât zijn er diverse excursies te boeken, onder meer naar ‘De Zeven Eilanden’ of naar het eilandje Bréhat.

Crêpes eten
Voor de kinderen is er een speeltuin en 3.000 vierkante meter aan groen om zich op uit te leven. Vervolgens is het prima pizza of crêpes eten in het campingrestaurant. Doordat Camping Le Mât elke ochtend voorziet in vers brood, een krantje en de meest voorkomende boodschappen, ben je van de meeste gemakken voorzien. Een supermarkt ligt 500 meter verderop.

Omgeving

Bijzondere excursies

Je kunt kiezen uit een hele reeks leuke excursies vanaf camping Le Mât. De boottocht langs de zeven eilanden, waaronder het vogeleiland, is een absolute aanrader. Het vertrekpunt ligt op amper een half uurtje rijden van camping Le Mât. Ook Île-de-Bréhat is met de boot te bereiken. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan flora, waaraan het eiland zijn bijnaam Île aux Fleurs te danken heeft. De wandeling langs de Roze Granietkust zal je de adem benemen. Met de toeristische stoomtrein van Trieux maak je een historische treinrit tussen Paimpol en Pontrieux.

Lees meer over Bretagne

Naar accommodaties