Kamperen op Corsica

Vakantie op Corsica

Kliffen aan de kust, bergen in het binnenland en oude plaatsen

Corsica is een droomeiland voor de vakantieganger. Het Franse eiland, dat in de Middellandse Zee ligt, wordt ook wel ‘‘Ile de beauté’ oftewel ‘Eiland van de Schoonheid’ genoemd. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hoge kliffen en rotspartijen in verschillende kleuren maken de kust fotogeniek. Er zijn veel mooie stranden, die vaak op loopafstand van de camping liggen. In het binnenland vind je dichte bossen, watervallen en rustige binnenmeren. De Monte Cinto is wereldberoemd en torent met zijn 2706 meter hoog boven alles uit. Corsica staat ook nog bekend om zijn historische schatten. Bovendien zijn de kleine dorpen en mooie plaatsen hier een bezoek waard. Kampeergelegenheden vind je voornamelijk aan de kust. Er is keus tussen familiecampings met zwembaden, naturistencampings op loopafstand van het strand en campings vlak bij de rivier.

Haute Corse en Corse-du-Sud

Corsica bestaat uit twee gedeeltes. Beide herbergen natuurlijke schatten. Volg bijvoorbeeld de kustroute die in het noorden door de Corsicaanse Kaap loopt. Dit is een prachtige route om te wandelen. Je komt langs vissersdorpen en rotsachtige kliffen. De rotsformaties van Calanques de Piana laat je hart ongetwijfeld sneller kloppen. Ook hier lopen verschillende wandelroutes. Tip: neem de tijd en bewonder hoe de rotsen gedurende de dag van kleur veranderen.

Historische stadjes

Plaatsen zoals La Balagne, Calvi en Corte zijn een bezoek waard. Allemaal hebben ze een oud centrum met religieus erfgoed. Je dwaalt door de steegjes, waarna je uitrust op een van de vele terrassen. Hoofdstad Ajaccio is de plaats waar Napoleon Bonaparte werd geboren. Zijn geboortehuis is opengesteld voor publiek. De keizer van Frankrijk kom je in de oude straten ook tegen in de vorm van standbeelden. Maar de stad heeft nog meer te bieden. Zo heeft het Fesch museum, op het Louvre na, de grootste kunstcollectie van Frankrijk.

Bezienswaardigheden op Corsica

 • Bonifacio

  Deze historische stad ligt hoog boven op een klif. De stad is gezellig en heeft steegjes en smalle straatjes. In de omgeving liggen aangename stranden en de witte kliffen aan de kust trekken veel bekijks.

 • Natuurreservaat van Scandola

  Een gebied dat rijk is aan flora en fauna. Vogelspotters halen hier hun hart op. Je kunt het natuurreservaat bereiken via een wandelpad.

 • Aléria

  Vondsten van een historische stad gebouwd in de 4de eeuw zijn te zien op deze vlakte. Meer vondsten zijn te bewonderen in Fort Matra waar museum Jerôme-Carcopino is gevestigd.

 • Bastia

  Een sfeervolle havenstad met smalle steegjes en oude gebouwen. Rondom het Nicolasplein vind je terrassen en op zondag is er een vlooienmarkt.

 • Filitosa

  Prehistorische menhirs (standbeelden) domineren de omgeving. Bij een aantal van deze rotsen is de vorm van een gezicht uitgebeiteld.

Kampeerthema's in Corsica