Kamperen in Midi-Pyreneeën (Midi-Pyrénées)

Vakantie in de Midi-Pyreneeën

Hoge bergen, kastelen, oude dorpen en culinaire hoogstandjes

Helemaal in het zuiden van Frankrijk, aan de grens van Spanje, ligt een waar kampeerparadijs. De Midi-Pyreneeën vermaakt liefhebbers van buitensporten met zijn veelzijdige landschappen. Hoge bergen voor alpinisten en wintersporters, heuvels, wijngaarden en kliffen voor wandelaars. Rivieren verken je per kano, kajak of boot. Deze regio staat bekend staat om zijn bedevaartsplaatsen, zoals Lourdes en Rocamadour. Er zijn prachtige oude kastelen en abdijen en kleine, authentieke dorpen. Een wandeling door middeleeuwse steegjes, uitrusten op de terrassen en genieten van culinaire hoogstandjes; een vakantie in de Midi-Pyreneeën brengt het je allemaal. Er zijn tientallen campings waar je als kampeerder uit kunt kiezen. Van familie- of sterrencampings aan de voet van de Pyreneeën, tot kleine campings met veel privacy aan de rand van de rivier.

Buitenrecreatie  

Ga je kamperen in de Midi-Pyreneeën, dan zal je je goed vermaken in de buitenlucht. Valleien zijn heuvelachtig en groen, met wijngaarden, rivieren en kleine dorpen. Je verkent het gebied per boot vanaf de rivier, of bijvoorbeeld met een mountainbike. Er zijn ook veel bewegwijzerde wandel- en fietspaden te vinden dit departement. Breng een bezoek aan Natuurpark Grand Causses, waar je bizarre rotsformaties ziet die ook wel ‘de Chaos van Montpellier-le-VieuxOok een wandeling naar het keteldal Van Cirque de Gavarnie is onvergetelijk.

Historische plaatsen

Toulouse is de hoofdstad van de Midi-Pyreneeën en trekt veel bekijks. Dwaal door het centrum langs het religieuze erfgoed, authentieke woningen en door levendige straten. In de Midi-Pyreneeën vind je ook tal van kleinere plaatsen met historische toppers. Het oude centrum van Auch ligt hoog op een heuvel. Het is de stad waar musketier d’Artagnan werd geboren. Smalle steegjes nemen bezoekers mee terug de tijd in. De Midi-Pyreneeën is ook het departement waar je bedevaartsplaats Lourdes bewondert. De Grot van Massiabielle, de Notra-Damebasiliek in neo-byzantijnse stijl en de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis zijn absolute hoogtepunten.

Bezienswaardigheden in de Midi-Pyreneeën

 • Abbaye Saint Pierre de Moissac

  Deze abdij staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets: de kerk herbergt veel historische details en beeldhouwwerk.

 • Rocamadour

  Een heilig dorp dat vanaf een rots boven alles uitkijkt. De burcht bereik je door de 223 treden omhoog te lopen. De Zwarte Madonna, een 12de-eeuws Mariabeeld in Chapelle Notre-Dame, trekt pelgrims. 

 • Château de Caumont

  Dit kasteel is gemaakt in renaissancestijl. De vertrekken zijn gemeubileerd en open voor bezoekers. Tip: Maak een wandeling door het park rondom het kasteel.

 • Rivière Souterraine de Labouiche

  Een betoverende wereld van grotten en een rivier. Je verkent de druipstenen formaties per boot, 60 meter onder de grond.

 • Cirque de Gavarnie

  Een wandeling door het keteldal is onvergetelijk. Je komt door ruige natuur, met tal van watervallen.

Kampeerthema's in de Midi-Pyreneeën