Campings in Spanje

2 personen
399 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Spanje

Spanje is het land van de Costa Brava. De zinderende kust is nog onverminderd populair. En terecht, want het weer is er heerlijk en er zijn topcampings te vinden. Campings in Spanje hebben echter nog veel meer te bieden. Ook in de rest van het land kunnen natuur- en cultuurliefhebbers zich helemaal uitleven.

Kamperen in Spanje

Op een camping in Spanje heb je toegang tot natuur, zon, kunst en cultuur. De fraaie dorpjes en steden van Spanje lopen over van persoonlijkheid, cultuur en historie. Bovendien is er enorm veel variatie. De culturen van Catalonië, Baskenland en Zuid-Spanje zijn heel verschillend. Bij een rondreis langs verschillende campings in Spanje hoef je niet te vrezen voor verveling!

Ook natuurliefhebbers kunnen in Spanje goed terecht. Vooral het Noorden, rond de Pyreneeën, kan je fantastisch wandelen en van de bergen, bossen en rivieren genieten. In het Zuiden is het droger. Daar kan je ver uitkijken over dramatische bergachtige landschappen.

Natuurlijk ga je op de camping in Spanje lekker eten. Ook hier geldt dat er grote regionale verschillen zijn. Het bekende paella komt bijvoorbeeld uit Valencia. Dit gerecht kent inmiddels echter vele regionale varianten. Je doet jezelf echter tekort als je het hierbij houdt. Er zijn tientallen regionale specialiteiten om te proberen. Natuurlijk drink je daar voortreffelijke Spaanse wijn bij.

Camping Spanje: de Costa Brava

Kamperen aan de Costa Brava is de perfecte manier om geheel tot rust te komen. Het klimaat is er perfect, de stranden fraai en de zee warm. Ook op gastronomisch gebied is deze regio wereldberoemd. Het aanbod van campings in Spanje aan de Costa Brava van ANWB is uitgebreid. Van comfortabele familiecampings tot simpele natuurcampings, alles is mogelijk.

Camping Spanje: bezoek bruisend Barcelona

Een camping in Barcelona, dat is het beste van twee werelden. Je hebt de rust van een camping in Spanje, gecombineerd met de levendigheid van de stad. De tweede stad van Spanje is wereldberoemd om zijn unieke cultuur en architectuur, onder andere van Gaudí. Verder betekent kamperen in Barcelona dat je, net als in de rest van Spanje, goed eet. Men eet er vier keer per dag, en het is allemaal genieten. De keuken is er verfijnd, met veel goede olijfolie, tapas en wijn.