Kamperen in Pays-de-la-Loire (Loirestreek)

Vakantie in Pays de la Loire

Valleien, stranden, badplaatsen en kastelen

In Pays de la Loire komen alle vakantiewensen uit. Een dag relaxen en zonnen op één van de uitgestrekte stranden. Of een wandeling door de groen overgoten heuvels, bossen, en valleien. Fietsroutes lopen langs de kust en watersporters kunnen terecht op de rivieren om te kajakken, kanoën of bootje varen. Dit gebied is rijk aan goed bewaarde kastelen. Ook historische bezienswaardigheden zijn er veel, in een van de kleine dorpen of steden als Nantes of Angers. De wijngaarden van Anjou zijn alom bekend, net als de zoutmoerassen van Guérande en het dal van de Loire. Niet voor niets was Pays de la Loire een inspiratiebron voor vele schrijvers. Aan campings is geen gebrek. Het aanbod is al net zo veelzijdig als de omgeving. Een kampeerplaats aan de oevers van de rivieren, een familiecamping met vermaak vlak bij het strand, of een sterrencamping met spa.

Natuur

De liefhebber van buitenactiviteiten hoeft in deze regio niet stil te zitten. De vallei van Mayenne, de Mancelles Alpen en het Dal van Loire zijn in verschillende departementen te vinden. Allemaal nodigen zij uit tot kanoën, vissen, kajakken en vogel spotten. Er liggen wandelroutes door het groen en langs de rivieren en mountainbiken doe je hier door dichte bossen. Langs de kust liggen eilanden die een verscheidenheid aan flora en fauna herbergen. De één ruig en rotsig, de ander heuvelachtig en moerassig.

Bezienswaardigheden

In Pays de la Loire struikel je bijna over de kastelen. Veelal zijn ze groots en statig met ingerichte vertrekken en brede grachten. Door alle pracht en praal zou je bijna vergeten dat dit gebieden ook nog rijk is aan andere historische hoogtepunten. Évron heeft bijvoorbeeld een fraaie basiliek uit de 10de tot 14de eeuw, in romaanse en gotische stijl, met muurschilderingen en beelden. In plaatsen als Asnières-sur-Vègre en La Ferté-Bernard raak je niet uitgekeken.

Te zien in Pays de la Loire

 • Le Mans

  Een historische stad met tal van bezienswaardigheden. De oude wijk cité Plantagenêt heeft een Romeinse muur uit de 3de Hier vind je de grootste kathedraal van Frankrijk. Er zijn kleine steegjes met middeleeuws erfgoed.

 • Château de Brézé

  Dit kasteel is bijzonder vanwege de ondergrondse gangen en grote grachten. Inclusief hoge klokkentoren en wijngaard.

 • Passage du Gois

  Bij vloed ligt deze 4,5 kilometer lange weg onder water. Tijdens eb verbindt de passage het eiland Noirmoutier met het vaste land.

 • Guérande

  Deze stad heeft een middeleeuws centrum, maar is ook bekend om de zoutmoerassen. Meer over de achtergrond en de zoutwinning kom je te weten in het Musée Intercommunal des Marais Salants. Tip: maak een wandeling door het gebied.

 • Puy du Fou

  Een familiepark waar geschiedenis tot leven komt in de vorm van een 19de-eeuws stadje, een fort, een middeleeuwse stad en een 18de-eeuws dorp. Er is ook een bos met onder andere een damhertenweide, een bloemenvallei en een rozentuin.

Kampeerthema's in Pays de la Loire