Kamperen in Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Vakantie in Provence-Alpes Côte d'Azur

Bergen, zee en historische steden 

In het zuidoosten van Frankrijk ligt het zonnige Provence-Alpes Côte d'Azur. Deze regio is dankzij het gevarieerde landschap en de vele mooie steden een geweldige vakantiebestemming. Je kunt hier kamperen in de buurt van de zee, in de bergen en in de buurt van historische steden. Prachtige natuurgebieden zoals het Regionaal Natuurpark van de Queyras en Nationaal park Écrins nodigen uit tot het maken van lange wandelingen. Houd je fototoestel bij de hand en geniet van de omgeving. Provence-Alpes Côte d'Azur is ook rijk aan gezellige dorpen en grote steden. In plaatsen als Marseille en Avignon raak je niet uitgekeken.

Natuurgebieden

Het landschap van Provence-Alpes Côte d'Azur is erg gevarieerd. Aan de kust vind je de Middellandse Zee en zandstranden, maar meer landinwaarts begeef je je plotseling tussen de hoogste bergen. Bijvoorbeeld In Nationaal Park Mercantour, waar de bergen wel 3000 meter hoog zijn. De adembenemende uitzichten in dit gebied zal je niet snel vergeten. Ook mooi maar heel anders is Regionaal Natuurpark Camargue. In dit moerasgebied met bossen en meren leven flamingo’s en de zeldzame Camargue paarden, die alleen in dit gebied leven. Je kunt hier heerlijk wandelen. Zo ook in Regionaal Natuurpark les Alpilles. Dit gebeid is een mix van bossen, moerassen, prairie en heuvels. Ook indrukwekkend: de kloof van Verdon (Gorges du Verdon), een 25 kilometer lange kloof met rotswanden van wel 700 meter hoog.

Steden en dorpen

Provence-Alpes Côte d'Azur heeft aan mooie steden geen gebrek. Je vindt hier steden als Marseille, de op 1 na grootste stad van Frankrijk, Avignon, met zijn oude centrum en Grasse, de hoofdstad van de parfumwereld. Naast grote steden vind je in dit gebied ook pittoreske bergdorpen zoals Saint-Véran, een dorp dat op 2040 meter hoogte ligt.

Bezienswaardigheden in Provence-Alpes Côte d'Azur

 • Regionaal Natuurpark les Alpilles

  Dit gebied mag je niet overslaan tijdens een vakantie in Bouches-du-Rhône. Het is bijzondere een mix van bossen, moerassen, prairie en heuvels.

 • Avignon

  De hoofdstad van Vaucluse is een van de meest bezochte steden van Frankrijk. De stad heeft een oud centrum, dat omringd wordt door een muur. De meest bekende bezienswaardigheden van Avignon zijn de brug Pont St-Bénézet en het indrukwekkende Pausenpaleis.

 • Nationaal Park Écrins

  In dit fantastische berggebied wandel je tussen bergtoppen van wel 4000 meter hoog, met indrukwekkende gletsjers zoals de Glacier de la Girose en de Glacier Blanc. Als je geluk hebt zie je misschien wel een koningsarend vliegen.

 • Eilandjes Porquerolles

  Bij Hyères, voor de kust, liggen de Porquerolles. Prachtige eilandjes; je kunt er snorkelen. Wandelen op het grootste van de drie eilandjes kan ook.

 • Regionaal Natuurpark van de Queyras

  In dit prachtige berggebied kun je de mooiste wandelingen maken. Net als de Gemzen die hier leven klim je omhoog en kom je op fantastische plekken. Bijvoorbeeld in Saint-Véran, een dorp dat op 2040 meter hoogte ligt.