3.6 sterren

Camping Sandaya Domaine du Verdon

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurAlpes-de-Haute-ProvenceCastellane  (sitecode 50819)

Camping Sandaya Domaine du Verdon

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurAlpes-de-Haute-ProvenceCastellane
4 sterren
ErkendCKE

Langgerekt, parkachtig terrein langs de Verdon. In de rivier mag niet gezwommen of gebaad worden. Wel ligt er een ruime zonneweide die de kampeerder de kans biedt om op de ligstoelen en picknicktafels te relaxen terwijl de kinderen kanoën en vissen op de meertjes. De staanplaatsen zijn veelal gescheiden door heggen. Het kleuterbad is 55 cm diep. De sportieve kampeerder kan gebruik maken van het trimparcours en de fitnessapparaten. In het hoogseizoen is er een trampoline.

Op deze grote, fraai gelegen en lommerrijke camping kampeer je aan de rivier de Verdon, met een weids gevoel door de omliggende toppen met bossen en rotsen. Hier op 700 m hoogte word je omringd door de boshellingen en de bergtoppen van het Parc Régional du Verdon. Wandelen, rotsklimmen, waterfietsen, kanoën en raften: in deze omgeving bij het begin van de Gorges du Verdon en dicht bij het Lac de Castillon (10 km) kan het allemaal.Rivier, vijvers, bergtoppen

Op de bomenrijke, vlakke en parkachtig aangelegde camping aan de Verdon boek je een van de toeristische staanplaatsen op gras, gescheiden door lage hagen en gelegen aan straatjes. Je kampeert hier omgeven door groen met je eigen tent, caravan of camper. Rondom liggen berghellingen als panorama voor je vakantie. Huren kan hier ook: kies uit de verschillende typen mobilhomes, variërend in comfort en grootte van 4-persoons tot 6/8-persoonsaccommodaties.

Actief en ontspannen

Op de camping zelf vind je ook volop gelegenheid om te genieten van een echte gezinsvakantie. Zwem in het buitenbad, roetsj van de glijbanen of spetter met de kinderen rond. In de speeltuintjes kunnen de kinderen klauteren en ravotten. Bij de vele tafeltennistafels onder de bomen of op het basketbalveld is altijd plaats voor een wedstrijdje. Er is een visvijver voor kinderen tot 14 jaar. Voor wie zijn spieren wat wil (bij)trainen zijn er outdoor-fitnessapparaten en een trimbaan. Langs de rivieroever liggen picknickplaatsen onder de bomen en er zijn keienstrandjes. Kinderen treffen elkaar in de spellenzaal met biljart, tafelvoetbal en videogames. Voor kinderen, tieners en ouders is er animatie, bijvoorbeeld met sportactiviteiten en spelletjes. Regelmatig zijn er muziek- en dansavonden.

In het restaurant kun je gezellig uit eten, en ook take-away maaltijden zijn mogelijk. De campingwinkel is er voor je verse brood en alle andere dagelijkse boodschappen. Na 1,2 km lopen ben je in het centrum van Castellane, met gezellige straatjes, een plein met platanen en de hoog daarbovenuit torenende rots met de Notre Dame du Roc.

Omgeving

Camping Domaine du Verdon bevindt zich op een prachtige locatie tegen de rotswanden van de Verdon. Deze wilde rivier stroomt direct naast de camping. Je vindt hier veel natuurschoon en een heerlijk klimaat. Bovendien zijn er geweldige dagtrips in de omgeving mogelijk. Ga bijvoorbeeld naar Gorges du Verdon, bezoek het meer van Sainte Croix of bestel een drankje in het gezellige stadje Castellane.

De immense Gorges du Verdon

Camping Domaine du Verdon ligt zeer dicht bij de Gorges du Verdon. Dit is de grootste en bekendste kloof van Europa. De imposante rotswanden bereiken een hoogte van wel 700 meter, over een lengte van 25 kilometer. Bij bergbeklimmers en natuurliefhebbers is het een geliefd gebied. Ook wandelaars en watersportliefhebbers komen hier aan hun trekken. Zo zijn er talloze wandelpaden en kun je kanotochten over het bijzondere groenblauwe water maken.

Het prachtige meer van Sainte Croix

Het reusachtige meer van Sainte-Croix is het grootste van de wateren van Verdon. met een oppervlakte van 2200 hectare. De stranden aan het meer lenen zich uitstekend voor ontspanning en verscheidene watersporten. Zo zijn surfen, kajakken, kanoën, waterfietsen en vissen in het smaragdkleurige water zeer populair. Bij het gezellige dorp Sainte-Croix-du-Verdon bestel je een heerlijk hapje en drankje.

Het gezellige stadje Castellane

Dicht bij Camping Domaine du Verdon ligt het gezellige stadje Castellane. Aangezien de stad niet ver van de bekende Gorges du Verdon ligt, noemt men het plaatsje ook wel de poort naar de Verdon. Volgens overleveringen woonden er ooit slechts 84 mensen in deze omgeving. Om zich te beschermen tegen invasies en plunderingen van rovers, besloten ze op de top van een hooggelegen rots te gaan wonen. Dankzij het goede overzicht op de omgeving zagen ze vijanden al van ver aankomen. Je geniet in Castellane nog steeds van een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast zijn er vele leuke winkeltjes en terrasjes.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties