Kamperen in Griekenland

Vakantie in Griekenland

Lekker eten, leuke dorpjes en een eeuwenoude cultuur

Kamperen in Griekenland is heerlijk. Dankzij het zonnetje kun je hier haast het hele jaar door terecht en er zijn vanuit de camping ontzettend veel uitstapjes te maken. 

Zoveel te doen

Dat Griekenland een bestemming is voor cultuurliefhebbers, daar staat niemand van te kijken. Het is immers zowel de bakermat van onze beschaving als de wieg van onze democratie. Strandliggers komen hier ook aan hun trekken, nog een feit dat zeker is. Daarnaast kun je hier ook fantastisch wandelen en zelfs in de kleinste dorpjes vind je een gezellige ‘taverna’ waar je heerlijk kunt eten. Het is de moeite waard om in Griekenland de gebaande paden een beetje te verlaten.

Echte vondsten

De dorpjes in het binnenland zijn een bezienswaardigheid op zich. Ga lekker toeren of wandelen en strijk neer op een plein van een dorpje. Je vindt er steevast het terras van het dorpscafé, in de schaduw van een grote boom. De mooiste dorpen vind je op de Cycladen, op het Pilion schiereiland aan de oostkust, rond het dal van de Lousios in het hart van de Peloponnesos en in de bergachtige streek Zagoria in Epirus. Kónitsa, net boven Zagoria, is de kajakhoofdstad van Griekenland dankzij de ligging aan de spectaculaire Aoöskloof.

Griekenland is extra bijzonder tijdens Orthodox Pasen (let op: net even andere data dan bij ons). Op de zaterdagavond worden de afgeladen en pikdonkere kerken om middernacht langzaam verlicht, met een kaarsje dat van hand tot hand door wordt gegeven. Een magisch gezicht.

Tips voor uitstapjes in Griekenland

 • Toeristische treintjes

  Maak een ritje met de spectaculaire tandradbaan in de bergen van de Peloponnesos, of neem het stoomtreintje langs de groene flanken van het prachtige schiereiland Pilion. Ook een topper met kinderen.

 • Loop eens een andere kloof

  De Samariakloof op Kreta is wel erg populair. De kloof van Agia Irini, die van het gelijknamige dorpje naar de zuidkust leidt, heeft veel voordelen. Deze is rustiger, korter, makkelijker te lopen, het hele jaar open en biedt meer schaduw.

 • Thessaloniki

  Brede boulevards, leuke loungetentjes: deze sfeervolle stad is een ontdekking. Bezoek het Byzantijns museum en Modiano, de overdekte markt. Ook de moeite waard is Ano Poli, de oude bovenstad, met zijn mooie uitzichten.

 • Korfoe-stad

  Mooie Venetiaanse huizen in smalle straatjes. Korfoe stad heeft een heerlijk sfeertje. Doen: te dure cappuccino drinken op het Liston plein.

 • Archeologische musea

  De Akropolis in Athene en Knossos op Kreta moet je gezien hebben, maar de bijbehorende archeologische musea zijn minstens zo indrukwekkend.

Shop alles voor je kampeervakantie naar Griekenland bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Griekenland in de webshop van ANWB.