Kamperen in Oostenrijk

Vakantie in Oostenrijk, iedere dag eropuit

Imposante bergen, mooie, oude steden en leuke wildparken: in Oostenrijk raak je niet uitgekeken. Kies je voor kamperen in Oostenrijk, dan liggen de bezienswaardigheden aan je voeten.

Belevenissen te over

Dé highlight van Oostenrijk is het overweldigende berglandschap, met nationale parken zoals die van de Hohe Tauern. Zin in een mooi autoritje? De Grossglockner Hochalpenstrasse is een van de mooiste bergroutes ter wereld. De prachtige roofvogels die hoog langs de toppen scheren kun je van dichtbij zien in het Alpenwildpark en de Adlerwarte.

Prachtige historische steden vind je ook genoeg in Oostenrijk. In Salzburg mag je het geboortehuis van Mozart niet overslaan, evenals het kasteel Hohensalzburg. Net even onder de stad ligt het Hellbrunn Paleis met zijn mooie fonteinen. In het beroemde kuuroord Bad Ischl brachten de Oostenrijkse keizers hun vakanties vroeger door en Steiermark is met recht trots op de belangrijkste bedevaartkerk van Oostenrijk: de middeleeuwse basiliek van Mariazell.

Oostenrijk met kinderen

Ook voor kinderen is Oostenrijk een feest. Ga je kamperen bij de boer? Van dieren aaien tot flesjes geven, hier beleven ze echt het leven op de boerderij. In de populaire gebieden worden activiteitenprogramma's met professionele begeleiding georganiseerd en door het hele land vind je leuke bestemmingen voor uitstapjes. Pretparken, wildparken, burchten en kastelen: het kan niet op. Aan de vele meren vind je vaak mooie strandjes. Wandelen maak je interessant voor de kinderen met een leuke themawandeling: wat dacht je bijvoorbeeld van de Heidi-route?

De populairste campings in Oostenrijk

De leukste kinderuitstapjes van Oostenrijk

 • Märchenpark Neusiedlersee

  Dit sprookjespark vind je in Burgenland. Spel, avontuur en plezier: dit is een topper voor zowel kleine als grote kinderen.

 • Herberstein

  Dit slot ligt op een half uurtje van Graz. De bouwstijlen en tuinen zijn interessant, maar het klapstuk is de zoo: hier kun je dieren uit 5 verschillende continenten van dichtbij bewonderen.

 • Ehrenberg

  Een van de meest imposantste kastelen van Tirol, met wel 4 vestinggebouwen. Het speelse museum vertelt de historie op een begrijpelijke manier, zodat het ook voor kinderen leuk blijft.

 • Knutselmuseum ZOOM

  Knutselen, verven, tekenen en timmeren: in dit kindermuseum in Wenen mag je je handen uit de mouwen steken. Je kunt er zelfs een eigen tekenfilm maken.

 • Celtovation

  Dit archeologisch dorp in Schwarzenbach biedt meer dan alleen vondsten uit de brons- en ijzertijd. Kinderen kunnen brood bakken, leren water op te sporen of als heuse Keltische krijgers de wal bestormen.

Keuzestress?

Op zoek naar de perfecte camping in Oostenrijk? We helpen je graag op weg met de Kamperen Keuzehulp! Zo weet je zeker dat je een camping vindt die aan al jouw wensen voldoet, zónder keuzestress.

Naar de keuzehulp

Shop alles voor je kampeervakantie naar Oostenrijk bij ANWB

Bekijk alle verplichte automaterialen en alles voor op de camping in Oostenrijk in de webshop van ANWB.