Kamperen in Niederosterreich

Vakantie in Niederösterreich

Iedere dag een nieuw avontuur

Romantische meertjes omzoomd door stille bossen, prachtige kasteeltuinen en musea, stoere bergwandelroutes: in de grootste deelstaat van Oostenrijk kun je alle kanten op.

Kampeervakantie vol uitstapjes

Niederösterreich – het klinkt misschien alsof je hier geen bergen vindt, maar schijn bedriegt. Volg de Schneeberg-wandelroute maar eens: deze rondwandelweg op 1800 meter hoogte leidt je door het 'paradijs van de uitzichten'. Zwaar is de route niet, je neemt simpelweg de tandradbaan omhoog, de route zelf kost ongeveer een uurtje. Ook leuk voor de kids, net als het Sauriërpark Traismauer: hier mag je zelfs meehelpen een nieuwe levensgrote dino te bouwen. In Niederösterreich vind je ook verschillende klimparken. In Waldfreizeitpark Kreuzstetten volg je een parcours met een knipoog naar het beroemde Weinviertel, langs een kuip en wijnvaten. Daarna wil je vast wel eens proeven wat er in die wijnvaten heeft gezeten waar je langs bent geklommen – op naar de wijnhuizen.

De mooiste kasteeltuinen

Nog iets waar Niederösterreich bekend om staat: zijn mooie kasteeltuinen. De barokke tuin die in zeven verdiepingen afloopt naar de rivier is het pronkstuk van Schloss Hof, een van de mooiste kastelen van het vroegere Habsburgse Rijk. Je vind het slot in het oostelijke Marchfeld. Onder Wenen ligt de Schloss Laxenburg, waar de keizerlijke familie vroeger ontspanning zocht in de 280 hectare grote tuin. Keizer Franz I had zelfs een opleiding gevolgd tot tuinman en stak hier zelf de handen uit de mouwen om het park te kunnen openen voor het publiek.

De leukste musea van Niederösterreich

 • Edelstenen zoeken

  De amethist uit de Maissau – uniek in de wereld – vormt het middelpunt van Amethyst Welt Maissau. Je mag zelfs op zoek naar de mysterieuze paarse kwartssoort.

 • Koeien in het museum

  Het Milchkammer Museum is een authentieke melkcoöperatie in Ketzelsdorf. Melkwedstrijden, boter malen en proeverijen: er is altijd iets te doen.

 • De grote verhuizing

  Uit alle delen van het Weinviertel zijn complete historische gebouwen overgebracht naar het museumdorp Niedersulz: wel 80 stuks. Alsof de klok stil is blijven staan rond 1900.

 • Duik in de prehistorie

  In het museum over de prehistorie in Niederösterreich ontdek je hoe de mammoetjagers leefden rond 40.000 voor Christus. Aanrader: de reconstructies in de open lucht.

 • Stijve nek van de fresco’s

  De abdij van Melk in de Wachau is wereldberoemd. Een van indrukwekkendste en bekendste barokke bouwwerken van het land, met heel wat kunstschatten.