Kamperen in Steiermark en Burgenland

Vakantie in Steiermark en Burgenland

De leukste fietstochtjes starten bij de camping

In Steiermark dompel je je onder in het authentieke Oostenrijk en Burgenland staat bekend om zijn leuke fietsroutes. Het uiterste zuidoosten van Oostenrijk herbergt heel wat verrassingen. 

Steiermark: slenteren door de stad

Steiermark is een ontdekking. Het is een van de grootste en groenste staten van Oostenrijk maar je komt er nog niet heel veel toeristen tegen. Hoe authentiek deze regio is merk je goed in het oosten, waar nog altijd veel mensen in klederdracht lopen. De bergen en heuvels verbergen heel wat mooie wandel- en fietspaden. Weetje: in hoofdstad Graz vind je de grootste middeleeuwse binnenstad van Europa. De speelse gevels en kronkelende straatjes maken het een heerlijke stad om doorheen te dwalen. Het barokke Schloss Eggenberg mag je niet overslaan en in het nieuwe Joanneumsviertel vind je tal van musea.

De burchten van Burgenland

Burgenland heeft weer heel andere kwaliteiten. Van wijngaarden tot dorpen met oude hofjes en zelfs een heus steppelandschap: er valt hier nog heel wat te ontdekken. Het is er lekker vlak, uitgezette fietsroutes als de rode wijn-route brengen je naar de mooiste plekjes. Onderweg zijn er genoeg leuke terrasjes om af te stappen en je eigen ode te brengen aan het thema van de tocht. Houd je meer van autotochtjes, volg dan de Kastelenroute door Steiermark en Burgenland langs wel 18 van deze mooie plekken. Het zuidoosten van Oostenrijk behoort tot de regio’s met de meeste burchten en kastelen van de hele wereld.

De leukste kinderattracties van Steiermark en Burgenland

 • Sprookjesbos Mühlgraben

  Wel 15 sprookjes worden hier uitgebeeld, met enorm veel aandacht voor detail. In de grote speeltuin kunnen de kinderen zich uitleven met glijbanen, schommels en go-karts. Voor oudere kinderen is er een avonturenbos.

 • Styrassic Park

  Dino’s komen tot leven, een vurige vulkaan laat de aarde schudden, je ontmoet enorme mammoeten… na een rondwandeling door dit leuke park is het lekker stoom afblazen in de speeltuin.

 • Burcht Forchtenstein

  Kinderrondleidingen waarbij je je mag verkleden: dat klinkt goed. De kronkelende gangen en donkere gewelven zijn ook een perfecte achtergrond voor de rondleidingen bij volle maan.

 • Elfenberg wild- en avonturenpark

  Op meer dan 1000 meter hoogte geniet je niet alleen van de 200 wilde dieren, het fantastische uitzicht doet ook een duit in het zakje. Er is ook een avonturenpark.

 • Westernstad Lucky Town

  Geheime schuilplaatsen en kampvuren: hier komen kinderdromen uit. Op maandag zijn er leuke activiteiten als ponyrijden, pijl-en-boogschieten en allerlei shows.