3.1 sterren

Bryrup Camping

DenemarkenMidden-JutlandBryrup  (sitecode 63029)

Bryrup Camping

DenemarkenMidden-JutlandBryrup
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping ligt te midden van bossen en heidevelden. Het terrein is verdeeld in velden die door loofbomen en houtwallen van elkaar gescheiden zijn. Aan de zuidkant liggen drie straatjes op terrassen tegen een steile helling. Naast een buitenkeuken is er de mogelijkheid om vis te roken en om deze in te vriezen. Aan de noordkant van de camping ligt een spoorbaan voor oude locomotieven.

Omgeving

Als je op vakantie gaat in Denemarken, is het nuttig om te weten dat de zomervakantie voor schoolkinderen maximaal tot half augustus duurt. Dat betekent niet dat je je ervoor of erna zult vervelen.

Zoals gezegd draait het op en rond Bryrup om het buitenleven, en de streek leent zich daar bij uitstek voor. Dat begint al zodra je één voet buiten de camping hebt gezet: aan de noordkant ligt een museumspoorlijn waarover een originele locomotief met wagons rijdt.

Benenwagen of stalen ros

Maak een fijne wandeltocht door de bossen die rond de camping liggen. Zoek je een activiteit waarbij meer adrenaline komt kijken? Huur dan mountainbikes – er zijn speciale paden voor aangelegd. Wil je niet alleen je spieren, maar ook je hersens aan het werk zetten, dan is geocaching een originele tip. Dit is een vooraf uitgezette speurtocht waarbij je met een gps-apparaat of je smartphone op zoek gaat naar een schat. Perfect voor alle leeftijden.

Spetterpret

Liefhebbers van natuurwater nemen een duik in een van de meertjes. En in Bryrup staat een badhuis, voor een dagje Deense nostalgie. Droge voeten daarentegen hou je (hopelijk) tijdens een kajaktocht. Op de camping verhuurt men de boten. Je kunt er makkelijk zonder gids op uit.

Klap op de vuurpijl

Dé attractie in deze omgeving, en misschien wel van heel Denemarken, is Legoland. Rij in een uur naar Billund en dompel je onder in de wonderbaarlijke wereld van de populaire bouwstenen en gele poppetjes. Tussen de achtbaanritten en Lego-shows door kijk je gegarandeerd je ogen uit naar de meest wonderbaarlijke bouwwerken. Kaartjes voor dit attractiepark zijn vooraf op de camping te koop. Zo vermijd je de rijen voor de deur.

Lees meer over Midden-Jutland

Naar accommodaties