4 sterren

Horsens City Camping

DenemarkenMidden-JutlandHorsens KommuneHorsens  (sitecode 25002)

Horsens City Camping

DenemarkenMidden-JutlandHorsens KommuneHorsens
4 sterren
ErkendCKE

De rechthoekige, vlakke open camping ligt aan de noordzijde van het Horsensfjord en is verdeeld in meerdere kleine en grotere veldjes, de veldjes zijn afgescheiden door gevarieerde begroeiing waaronder heesters en wilde rozenstruiken. Meerdere staanplaatsen bieden uitzicht op het fjord. Het publiek toegankelijke strand bestaat uit een deel zand en een grote open ligweide met enkele picknicktafels. Er is een zwemsteiger en in een gemarkeerd deel kan veilig gezwommen worden.

Op Husodde Strand Camping vier je vakantie op een idyllische gezinscamping in het hart van Denemarken. Direct gelegen aan het water van de Horsens Fjord aan de oostkust van Jutland en omringd door natuur geniet je hier van de rust en ruimte.

Kenmerkend voor de camping is de onderverdeling in drie gebieden: kies voor een plek met uitzicht over Horsens fjord, overnacht op het rustige deel met gelijkgestemden of reserveer een plaats bij de speelvoorzieningen voor de kinderen. Voor campers is er een apart en in 2012 aangepast deel van de camping beschikbaar. Zo kun je het gebied uitzoeken dat het best bij jullie past.

Huisjes en familietenten
Verspreid over de camping staan zestien verschillende trekkershutten met eigen terras. Deze zijn geschikt voor 2 t/m 8 personen en bestaan uit verschillende varianten. ’s Zomers kun je ook kiezen voor een compleet ingerichte familietent.

Alle faciliteiten
De ruime en groene camping heeft alle faciliteiten en voorzieningen in huis voor een onbezorgde kampeervakantie. Vier moderne sanitaire gebouwen, een ruim uitgeruste campingkeuken, een campingwinkel met vers brood, drie barbecuegebieden, speeltuinen met luchtkastelen en trampolines, midgetgolf, wifi, fietsverhuur en een zandstrand.

Zandstrand
Door de ligging aan zee rol je op een mooie zomerdag zo vanuit je kampeerplaats naar Husodde Beach, het brede en kindvriendelijke zandstrand op 50 meter van de camping. Dit strand staat bekend om zijn goede kwaliteit zwemwater en is onderscheiden met de Blauwe Vlag. Voor kinderen is het erg leuk om bij de houten pier te zoeken naar krabbetjes. Ouders kunnen hier vissen, surfen en waterskiën.

Omgeving

Van een actieve vakantie in de natuur tot stedentripjes en leuke uitjes in de omgeving: tijdens je vakantie op Husodde Strand Camping kun je letterlijk en figuurlijke alle kanten op.

Met het Horsens Fjord in de achtertuin van de camping schiet je zo het water op. De kans dus om het waterskiën of surfen uit te proberen. Maar alleen een frisse duik kan natuurlijk ook. Blijf je liever aan land? Rond Horsen barst het van de fiets- en wandelroutes. Ontdek het heuvelachtige terrein rond Klostermølle en Sukkertoppen, koers naar het nabijgelegen natuurreservaat Nørrestrand of stap op de fietsferry en hop naar het eiland Hjarnø.

Horsens om de hoek
Op de fiets ben je ook zo in het 5 kilometer verderop gelegen Horsens. Deze charmante en oude marktstad heeft veel te bieden op cultureel gebied – zoals het Industrieel Museum en Kunstmuseum- en telt verschillende gezellige terrasjes en winkelstraten.

Tickets voor Legoland
Legoland: wie kent het niet? Dit wereldberoemde themapark ligt op slechts drie kwartier rijden van de camping en is een feest voor kinderen. Aanschuiven in de rij voor de kassa is niet nodig; bij de receptie van Husodde Strand Camping kun je al je kaartjes kopen voor Legoland Denemarken.

Pretpark Djurs Sommerland
Nog zo’n gezinstopper: Djurs Sommerland. Dit is een van de populairste pretparken van Denemarken en ligt op zo’n 5 kwartier rijden van de camping. Met ruim 60 attracties, waaronder de supersnelle Piratenachtbaan en de sensationele Waterachtbaan Skatteøen, is dit in de zomer een ideaal familie-uitje.

Dierentuin en Aqua Silkeborg
Maar dat is niet het enige. Op de camping kun je ook kaartjes kopen voor Givskud Zoo in Velje, een grote dierentuin met verschillende bijna uitgestorven diersoorten. Of voor Aqua Silkeborg, het grootste zoetwateraquarium van Noord-Europa. En dat allemaal op 45/50 minuten rijden.

Lees meer over Midden-Jutland

Naar accommodaties