5 sterren

Feddet Strand Resort

DenemarkenSeelandFaxe  (sitecode 40587)

Feddet Strand Resort

DenemarkenSeelandFaxe
5 sterren
BestGreenKey

De camping ligt in een natuurgebied. Op de afgebakende staanplaatsen staan enkele naaldbomen. Er zijn naast een avonturenspeeltuin en een klimmuurtje ook veel speelmogelijkheden voor de kleintjes. Meerdere keren per week is er voor alle leeftijden elektrisch motorcrossen. In zee is een watertrampoline en een opblaas-speeleiland en aangrenzend een zandstrand. Er zijn zwemvesten beschikbaar voor de kleintjes. Het zwembad heeft een kleuterbad van 45 cm diep.

Langs een duinrand in een prachtig natuurgebied in Denemarken ligt een van ‘s lands grootste campings.

Feddet Strand Camping & Feriepark ligt in Fakse, vlak naast de zee en strand en middenin het bos. Er zijn maar liefst 722 afgebakende staanplaatsen, met of zonder schaduw. Je bent van harte welkom met je eigen tent of vervoersmiddel, maar tenten, caravans en trekkershutten zijn ook te huur.

Voor wie niet wil kamperen zijn er vakantiehuisjes, caravans en drie soorten bungalows beschikbaar. Ter vermaak biedt het kampeerterrein een speeltuin, indoorspeeltuin en sportgedeelte.

Zwemmen
De camping heeft een groot overdekt waterpark met buitenjacuzzi en beschikt over een verwarmd binnenzwembad en peuterbad. Liever natuurwater? De zee is vlakbij! In het water bij het prachtige schierleiland Feddet kun je windsurfen, wildwatervaren, kayakken, raften en waterskiën.

Het strand is meermaals genomineerd als meest kindvriendelijke strand in de omgeving. In zee is een watertrampoline en een opblaas-speeleiland.

Ultiem ontspannen
En wat is een Scandinavische camping zonder sauna? De camping heeft een spa voor twaalf personen. Duik meteen even onder de zonnebank, in de whirlpool en laat je je onder handen nemen in het beautycenter.

Actie
Niet bang voor een modderig pak? Ga mee met de twee uur durende off-road motorcrosstour. Voor de kleine gasten is er een avonturenspeeltuin en een klimmuurtje. Verder zijn er gokarts, springkussens, rollenspellen, spelletjes, minigolf en een junglebaan.

Etenstijd
Koken in je bungalow of voor de tent is gezellig, maar daar heb je misschien niet altijd zin in. Op het kampeerterrein zijn een snackbar, pizzeria en restaurants. In het hoogseizoen zijn er verse groenten en vlees voor op de barbecue en rijdt er een busje met lokaal gevangen vis rond.

De hort op
Voor wie niet stil kan zitten met een boekje heeft de camping excursieprogramma’s en verschillende fietsroutes en hardlooptracks. Handelbare heuveltjes en lange stukken door het zand. Iets anders doen? Spring op een mountainbike of op de rug van een IJslands paard.

Omgeving

Noordelijk van de camping zijn er prachtige fietsroutes, een appelgaard, oude vakwerkhuizen met strodaken, en de mooie kerkjes en dorpsvijvers.

Feddet is het prachtige schiereiland vlak buiten de camping met kilometers strand, fjorden, bos en hei, dat erg de moeite waard is om je wandelschoenen voor aan te trekken en een picknickmand te vullen.

Kopenhagen
De camping ligt maar op vijftig minuten rijden van de geweldige stad Kopenhagen, dat op hetzelfde eiland ligt. Hier vind je volop terrasjes aan de oude haven, stadspark Tivoli en het beroemde kleine beeldje van de zeemeermin. Je kunt vanuit Kopenhangen zelfs via de brug-tunnelcombinatie naar Zweden.


Tripjes

De omgeving is een bron van geschiedenis, cultuur, muziek, attractieparken, dierentuinen en nog veel meer. Bekijk de grote klippen van Møn en de gemeente Stevns of de gigantische kalkgroeve van Faxe.

Overal zijn kleine stadjes met winkels, oude huizen, smalle straatjes en gezellige restaurantjes, oude kastelen en statige landhuizen met prachtige bloementuinen.

Jeugd

In amusementspark BonBonLand heb je keuze uit meer dan 50 attracties. Ook is voor de kinderen avonturenpark Camp Adventure vlak in de buurt: de spannendste touwenparcoursen in bomen met de langste kabelbaan van Denemarken: 475 meter.


Fossielen zoeken
Een hoogtepunt is het Geologisch Museum in Faxe. Hier ga je 63 miljoen jaar terug in de tijd, toen Denemarken nog onderin een diepe zee lag. Haaien, krokodillen en honderden andere dieren leefden in het rif. In het museum zie je de fossielen uit die tijd en je kunt ze ook zelf zoeken.

Lees meer over Seeland

Naar accommodaties