Vakantieparken in Denemarken

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Denemarken

2 personen
9 campings gevonden
<
1
>

Een prachtige vakantie in de natuur op een vakantiepark in Denemarken

Gedurende je vakantie op een vakantiepark in Denemarken bekruipt je soms het gevoel dat je op reis in Nederland bent. Het Scandinavische land doet met zijn kilometerslange brede zandstranden, eindeloze weilanden en glooiende duinen namelijk erg denken aan ons eigen kikkerlandje. In Denemarken vind je echter tal van attracties die wél typisch Deens zijn. Bezoek bijvoorbeeld de levendige hoofdstad Kopenhagen, verwonder je over de witte kliffen van Møns Klint of ga met de kinderen naar attractiepark Legoland.

Ontspannen in de natuur van Jutland

Wellicht een van de mooiste streken – en een prima reden om een vakantiepark in Denemarken te boeken – is Jutland. Nadat je de Duitse grens over bent gestoken, reis je door een schitterend groen gebied vol weilanden, duinen en zandstranden. Voor lange wandelingen in de natuur bezoek je het nationale park Thy. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen om de prachtige edelherten en kraanvogels te bewonderen. Verder liggen in deze streek pittoreske Vikingdorpjes als Ribe.

De witte kliffen van Møns Klint

Seeland is voor velen een geliefde bestemming. In deze streek bezoek je namelijk de prachtigste stranden van het Scandinavische land. Een populair gebied voor strandliefhebbers is Marielyst. Aan de 20 kilometer lange kustlijn met parelwit zand en een diepblauwe zee voelt het namelijk net alsof je in de Cariben bent beland. Vlakbij bevinden zich de beroemde witte kliffen van Møns Klint. Deze kliffen zijn zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Een uitstekende manier om deze kliffen te bewonderen is via het water. Maak bijvoorbeeld vanuit de haven van Borre een schitterende kajaktocht naar de krijtrotsen. Verder vind je hier in de omgeving ook mooie fossielen.

De levendige stad Kopenhagen

Naast de rijke natuur rondom je vakantiepark in Denemarken bezoeken cultuurliefhebbers de schitterende hoofdstad Kopenhagen. Deze stad in de regio Seeland is bij velen bekend om het bekende standbeeld van De Kleine Zeemeermin. Dit beeld is gemaakt door Edward Eriksen, naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Verder genieten winkelliefhebbers enorm in Strøget, de langste autovrije winkelstraat van Europa. Plof vervolgens neer op het terras bij de pastelkleurige panden in Nyhavn.

Met de hele familie naar Legoland

Voor jong en oud vormt Legoland bij Billund een bijzondere attractie. In het park vind je allerlei bouwwerken van de beroemde legosteentjes. Ook doen met de kids: safaripark Givskud Zoo en de achtbaan X-treme Racers.