2.8 sterren

Ballum Camping

DenemarkenZuid-Jutland en FunenBredebro  (sitecode 40491)

Ballum Camping

DenemarkenZuid-Jutland en FunenBredebro
3 sterren
ErkendCKE

Het ruim 5 ha grote kampeerterrein ligt vlakbij het Nationale Park Waddenzee. Hier is nog volop rust, ruimte en natuur. De camping bestaat uit velden die door hagen en naaldbomen van elkaar gescheiden zijn. De staanplaatsen zijn erg ruim. U kunt heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving. Bezoek het Waddeneiland Rømø en het oudste stadje van Denemarken, Ribe. Er is een speeltuin, geen animatie. Honden zijn welkom. Er is dagelijks vers brood en pizza in de kiosk.

Ballum Camping

Vlakbij het breedste zandstrand van Noord-Europa en de rustige kust van Denemarken ligt de familiecamping Ballum Camping. De ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de Deense rust, ruimte en natuur.

Het kampeerterrein bestaat uit verschillende velden die van elkaar gescheiden zijn door hagen, naald- en loofbomen. Bezoekers met campers of caravans kunnen een plekje zoeken op het camperterrein. Hier ligt naast elke verharde parkeerplek een grasveld waar je van de Deense zon kunt genieten. Op alle plekken is een elektra-aansluiting aanwezig.. Wil je liever op het groene kampeerterrein staan, dan kan dat ook. Het grasveld is geschikt voor tenten, caravans en kleine campers. Wil je extra plek? Boek dan een XL (140 vierkante meter) of XXL (240 vierkante meter) kampeerplaats. Er zijn ook traditionele Deense huisjes te huur voor twee tot vier personen. De huisjes zijn rustig gelegen en hebben veel privacy.

Klimmen en springen

Op het kampeerterrein is een speeltuin met zandbak, twee glijbanen, schommels, een wip, klimwand en springkussen. Ook zijn er gratis kinderfietsen en gokarts te gebruiken voor de jongste bezoekers van de camping.

Gezamenlijke keuken

Gasstel vergeten? Er is een keuken waar elke bezoeker gebruik van kan maken. Alles is aanwezig om te koken. Er is zelfs een vriezer voor algemeen gebruik. Bij mooi weer kun je ook gebruik maken van de buitenkeuken.

Deense kampioenschappen

Tijdens de zomermaanden is er iedere week wel een speciale activiteit op of rondom de camping. Eind augustus worden bijvoorbeeld in Buntje Ballum de Deense kampioenschappen fierljeppen gespeeld en is er in Tønder een volksmuziekfestival. Tijdens de wintermaanden zijn er kerstmarkten in de buurt waar je kunt genieten van de Scandinavische kerstsfeer.

Omgeving Ballum Camping

Legoland en Legohouse

In Billund ligt het oudste Legolandpark. Ooit begonnen als een themapark waarin een miniatuurwereld volledig opgebouwd uit Lego-steentjes te zien was, maar inmiddels uitgegroeid tot een attractiepark dat acht keer zo groot is en ook vol staat met achtbanen en andere spannende attracties. Loop door het safariland waar je op avontuur gaat tussen de wilde Lego-dieren. Of ontdek een Lego-piratenschat in Piratenland. Een groot deel van het park is nog altijd gebouwd van Lego. Laat de jongste kinderen op ontdekkingstocht gaan in de verschillende Lego-landen terwijl de tieners de achtbanen en andere attracties proberen.

Wadlopen

Altijd al eens willen wadlopen? Dat kan hier. De Waddenzee loopt helemaal door naar Denemarken en is hier zelfs benoemd tot Nationaal park. De zee achter de camping maakt hier ook deel van uit. Ballum Camping is zelfs officieel partner van het Nationale Park. Wil je wadlopen of een andere bijzondere route door het park lopen? Vraag het personeel naar de mogelijkheden.

Ribe

Ribe wordt de oudste stad van Scandinavië genoemd. Het werd in 710 gesticht als marktplaats van Friezen en Vikingen. Deze oude geschiedenis zie je nog altijd terug in de stad. Als je door de kleine straatjes loopt, kom je verschillende vakwerkhuizen tegen. Neem een kijkje in de Romaanse Domkerk uit 1117 of ga naar het Ribe VikingeCenter, een openluchtmuseum over de Vikingtijd. Daar kun je ook zien hoe marktplaats Ribe er in 710 uitzag. Vanaf het nieuwe Waddenzee-bezoekercentrum kun je een tocht maken over de Waddenzee naar het Waddeneiland Mandø om vogels en zeehonden te kijken

Rømø

Het via een 10 km lange dam bereikbare Waddeneiland Rømø heeft een ideaal breed Noordzeestrand voor sporten als blokarten (strandzeilen), drakenvliegen, surfen en kite surfen. U rijdt zo met de auto het strand op! Ook heeft het eiland veel bossen om heerlijk, met uw hond, te wandelen en een mooie Panorama fietsroute.

Sort sol

Het natuurfenomeen ‘Sort sol’(‘zwarte zon’), waar enorme aantallen spreeuwen in specifieke vormen in de avondlucht dansen, kan in het voor- en najaar op verschillende plaatsen in de omgeving van de Waddenzee worden aanschouwd.

Omgeving

Legoland

In Billund op 90 km van de camping ligt het oudste Legolandpark. Ooit begonnen als een themapark waarin een miniatuurwereld volledig opgebouwd uit Lego-steentjes te zien was, maar inmiddels uitgegroeid tot een attractiepark dat acht keer zo groot is en ook vol staat met achtbanen en andere spannende attracties. Loop door het safariland waar je op avontuur gaat tussen de wilde Lego-dieren. Of ontdek een Lego-piratenschat in Piratenland. Een groot deel van het park is nog altijd gebouwd van Lego. Laat de jongste kinderen op ontdekkingstocht gaan in de verschillende Lego-landen terwijl de tieners de achtbanen en andere attracties proberen. Sinds 2017 is het Legohouse geopend. Kom met 25 miljoen Legostenen bouwen aan creatieve projecten!

Wadlopen

Altijd al eens willen wadlopen? Dat kan hier. De Waddenzee loopt helemaal door naar Denemarken en is hier zelfs benoemd tot Nationaal park. De zee vlakbij de camping maakt hier ook deel van uit. Ballum Camping is zelfs officieel partner van het Nationale Park. Wil je wadlopen of een andere bijzondere route door het park lopen? Vraag het personeel naar de mogelijkheden.

Ribe

Ribe wordt de oudste stad van Scandinavië genoemd. Het werd in 710 gesticht als marktplaats van Friezen en Vikingen. Deze oude geschiedenis zie je nog altijd terug in de stad. Als je door de kleine straatjes loopt, kom je verschillende vakwerkhuizen tegen. Neem een kijkje in de Romaanse Domkerk uit 1117 of ga naar het Ribe VikingeCenter, een openluchtmuseum over de Vikingtijd. Daar kun je ook zien hoe marktplaats Ribe er in 710 uitzag. .

Lees meer over Zuid-Jutland en Funen

Naar accommodaties