5 sterren

CampOne Bøjden Strand

DenemarkenZuid-Jutland en FunenFåborg  (sitecode 41082)

CampOne Bøjden Strand

DenemarkenZuid-Jutland en FunenFåborg
5 sterren
Best

Het terrasvormige terrein is open en verdeeld in door hagen omzoomde velden. Her en der groeien loof- en naaldbomen. De meeste staanplaatsen hebben een prachtig uitzicht op zee met de vele eilandjes voor de kust. Er zijn uitgebreide kookfaciliteiten, speeltuinen en een binnen- en buitenzwembad. Het geïntegreerde kleutergedeelte is 40 cm diep. Er is een zandstrand met aangrenzende ligweide, een zwemsteiger (een grote drijvende vlonder) en een watertrampoline.

Deze camping ligt aan zee, waardoor de kinderen zich op en rond het water kunnen vermaken. Je kunt ontspannen op het strand, zwemmen of kajakken. Daarnaast is er ook nog een binnen- en buitenbad met glijbaan, bubbelbad en ondiep peuterpad. Het restaurant en café kijken uit over de zwembaden. Er is ook een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden en een midgetgolfbaan.

Zit het weer even niet mee? Jonge gasten kunnen zich uitleven in de overdekte speelruimte met glijbaan en springkussen. Via een glazen wand kijk je vanuit het café naar de speelruimte, zodat ouders en kinderen elkaar niet uit het oog hoeven te verliezen. Maar als ouders wil je af en toe ook even tot rust komen. Daarom is er een animatieprogramma voor kinderen tot zeventien jaar. Op de camping is een sauna en stoombad waar je je kunt overgeven aan Scandinavische weldaad.

Een Deens avontuur

Voor de echte sportievelingen is er een hardloopclub en zijn er tal van wandel- en fietsroutes. Ook zijn er rondom de camping mooie kastelen te zien. De oude havenstad Faaborg is overigens ook de moeite waard, je zult genieten van het historische centrum met leuke winkeltjes en restaurants. Het is mogelijk om fietsen te huren op de camping.

Omgeving

In Faaborg in Denemarken is de mooie camping Campone Bøjden Strand gelegen. Voor de ondernemende vakantieganger is er erg veel te doen en te zien in de schitterende natuur van de omgeving: van mooie musea tot aan schitterende kastelen, de omgeving van Faaborg heeft het allemaal.

De unieke kastelen en gebouwen van het gebied

Faaborg is een prachtige plaats in de provincie Funen. Ben je een groot liefhebber van kastelen en andere mooie gebouwen, dan ben je hier op de juiste plaats. Schitterende kastelen zoals Holstenius Slot en Arreskov Slot zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. Verder zijn er in Faaborg erg mooie kerken te aanschouwen, zoals Avernako Kirke en Faaborg Kirke Helligaandskirken.

Een schitterende havenplaats

Landen in Scandinavië staan bekend om hun waterrijke natuur. In de omgeving van Campone Bøjden Strand is dat niet anders. Dit mooie stadje heeft dan ook een prachtige haven waar je uitkijkt over een grote hoeveelheid boten. Huur hier een fiets om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. De sfeer is hier gemoedelijk en de mensen zijn vriendelijk. Na je fietstocht haal je een ijsje in de ijssalon bij de haven.

Eindeloze wandelingen en fietstochten vanaf Campone Bøjden Strand

De actieve vakantieganger haalt zijn hart op tijdens een vakantie op deze camping. Huur een fiets en maak een tocht langs het water of door het rustieke dorp. Ook voor lange wandelingen zit je hier goed. Bekijk je de omgeving liever wat meer op je gemak, dan boek je een rit met de Syd Fyenske Veteranjernbane. De Syd Fyenske Veteranjernbane is een veterane trein die je over een traject van 16 kilometer lang vervoert. Na een dag vol actie neem je een duik in de aangrenzende zee.

Lees meer over Zuid-Jutland en Funen