4.2 sterren

Campingpark Kühlungsborn

DuitslandMecklenburg-VorpommernLandkreis RostockKühlungsborn  (sitecode 34424)

Campingpark Kühlungsborn

DuitslandMecklenburg-VorpommernLandkreis RostockKühlungsborn
5 sterren
BestCKE

Deze luxe camping biedt naast het strand nog vele mogelijkheden. Zo zijn er een multifunctionele recreatieruimte, twee restaurants en een schitterend wellnesscentrum met een mooie sauna en fitnessruimte. Ook is het mogelijk om een privé badkamer te huren gedurende je verblijf. De camping heeft vijf toegangspoorten tot het publieke strand. In het hoogseizoen leggen ze een groot opblaaseiland in zee om hier heerlijk op te kunnen spelen en vanaf te duiken. Pal naast de camping is een supermarkt.

Omgeving

Camping Kühlungsborn is zonder twijfel een fijne plek om vakantie te vieren. De camping heeft veel voorzieningen en activiteiten, maar ook de omgeving heeft veel te bieden. Van een bezoek aan het gelijknamige plaatsje Kühlungsborn of een rit met de stoomtrein naar het pittoreske Bad Doberan tot een fiets- of wandeltocht door het prachtige landschap aan de Oostzee of een dagtrip naar Rostock en Warnemünde: de vakantie is zo vol gepland!

Kühlungsborn: flaneren op de promenade

Campingpark Kühlungsborn ligt op een kwartier lopen van het kustplaatsje met dezelfde naam. Kühlungsborn staat bekend om zijn lange zandstrand en de Seebrücke Kühlungsborn pier. Langs de wandelpromenade Ostseeallee staan prachtige gerestaureerde villa's en tal van restaurants waar je geniet van lokale Duitse specialiteiten. Vanaf de Ostseeallee loop je zo de grootste winkelstraat in waar je souvenirs koopt voor het thuisfront. Vanuit Kühlungsborn rijdt stoomtrein Molli naar het iets zuidelijker gelegen Bad Doberan. Dit pittoreske stadje valt vooral op door de bijzondere baksteengotiek, waarvan de Doberaner Münster kerk het meest bekende voorbeeld is in Europa.

Riedensee: lekker uitwaaien

Campingpark Kühlungsborn ligt middenin in het bosrijke en heuvelachtige Kühlung. Een uitstekende plek dus voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstocht. Vanaf de camping is het slechts een paar minuten rijden naar Riedensee. Fervente wandelaars lopen in een half uurtje naar dit natuurgebied waar veenmoerassen, weilanden en bossen samenkomen. Het reservaat is een ideale broedplaats voor tal van (water)vogels en dus voor vogelspotters een schitterend gebied om te verkennen.

Camping Kühlungsborn als uitvalsbasis

De camping in Kühlungsborn is een mooie uitvalsbasis om dagtrips te maken naar steden als Rostock en Warnemünde, op zo'n drie kwartier rijden van de camping. Rostock is een levendige universiteitsstad die veel van zijn oorspronkelijke charme heeft weten te behouden. Dat is terug te zien in de architectuur in het historische stadscentrum. De plaatselijke dierentuin Rostock Zoo wordt gezien als een van de beste in Europa dus absoluut een bezoek waard. Van Rostock is het een kleine 20 minuten rijden naar de gezellige badplaats Warnemünde, die opvalt door zijn populaire boulevard en de oude vuurtoren, waar je een vorkje prikt in het naastgelegen restaurant Teepott. Tijdens een vakantie op Campingpark Kühlungsborn geniet je zo elke dag weer van fraaie bezienswaardigheden!

Lees meer over Mecklenburg-Vorpommern