4.2 sterren

Ostseecamping Ferienpark Zierow

DuitslandMecklenburg-VorpommernLandkreis NordwestmecklenburgZierow  (sitecode 34349)

Ostseecamping Ferienpark Zierow

DuitslandMecklenburg-VorpommernLandkreis NordwestmecklenburgZierow
5 sterren
BestCKE

Deze familiecamping ligt direct aan het Oostzee strand, dat ter plaatse smal en langgerekt is. Bij de bewaakte hoofdingang is een grote speeltuin. Op de camping vind je veel (buiten) fitnessapparatuur, je kunt heerlijk je oefeningen doen met uitzicht op zee. Naast het restaurant is een bowlingbaan en in het hoofdgebouw zijn sauna’s en een zwembad. Hier kun je tegen betaling gebruik van maken. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig en worden er medische massages aangeboden.

Deze zeer schone en verzorgde camping met ruime staanplaatsen vind je aan een strand aan de Oostzee. Je kampeert hier tussen de oude Hanzesteden Lübeck en Wismar in een rustig gebied met landweggetjes en bomen. De Nederlandse eigenaar is erg gastvrij.

De camping ligt in een landelijke omgeving en er is begroeiing van enkele hoge bomen en struiken. De staanplaatsen zijn deels afgebakend en deels op een veld zonder indeling te vinden. De staanplaatsen aan de kust met uitzicht op zee zijn alleen geschikt voor caravans en campers, net als de comfortplaatsen op een paar minuutjes van het strand. Het Familie tentveld is in het hoogseizoen bestemd voor gezinnen met kleine kinderen. Haast alle staanplaatsen zijn voorzien van elektriciteit.

Er zijn ook mobilhomes te huur. Het sanitair, de winkel en de receptie zijn gemoderniseerd. De sanitairgebouwen zijn groot en schoon, in een van de gebouwen vind je een speciale kinderbadkamer.

Kamperen aan het strand aan de Oostzee

Het eenvoudige restaurant is goed en goedkoop, maar net buiten de camping vind je nog een leuk restaurant. Op het terrein is een praktijk voor fysiotherapie en medicinale massage. Er zijn een kinderboerderij en een fitnesspark. Er is een zandstrand (ca. 400 x 10 m) met kiezels, hier kan ’s zomers wel zeewier liggen. Het kleine zandstrand is via een trap te bereiken en deels toegankelijk voor honden. In de omgeving kun je leuk wandelen en fietsen.

Kindvriendelijke camping

In het hoogseizoen en tijdens Pasen en Pinksteren is er een gevarieerd recreatieprogramma met knutsel- en speelactiviteiten in de kids club: van paaseieren zoeken met de paashaas tot een wedstrijdje zandkastelen bouwen. In het restaurant krijgen kinderen tot 1,10m lengte een gratis kindergerecht in gezelschap van minstens één betalende volwassene. De binnenspeeltuin is een uitkomst voor een regenachtige dag.

Omgeving

Fietstochten door bossen en plaatsjes

Dankzij het aantrekkelijk milde klimaat, de weelderige bossen en de zuivere lucht leent de omgeving van Ostseecamping Ferienpark Zierow zich perfect voor ontspannende wandel- en fietstochten. Er zijn dan ook tientallen fietstochten door de regio rond het idyllische plaatsje Zierow uitgestippeld: 16 tochten met een korte afstand, 10 tochten met een lange afstand.

De eeuwenoude Hanzestad Wismar

Vlak bij Ostseecamping Ferienpark Zierow bevindt zich de populaire Hanzestad Wismar. Deze stad staat zelfs op de Wereldergoedlijst van Unesco. Bezoek de pittoreske oude haven, wandel langs de sfeervolle historische markt of bewonder de St. Nikolai Kirche.

Lees meer over Mecklenburg-Vorpommern