3.5 sterren

Camping Zum Oertzewinkel

DuitslandNiedersachsenKreutzen  (sitecode 33893)

Camping Zum Oertzewinkel

DuitslandNiedersachsenKreutzen
3.5 sterren
ErkendCKE

De camping ligt in een natuurgebied, aan de rand van een bos. Over de camping loopt een beekje. Een Kneipbecken is aanwezig. De zwemvijver wordt natuurlijk ververst. De staanplaatsen bevinden zich op gazons, deels omgeven door hagen en oude fruitbomen. Er is een speelbos dat geschikt is voor hutten bouwen. Naast de camping is een manege. Er worden fietstochten georganiseerd. E-bikes, fietsaanhangers en go-karts zijn te huur. Er is een zandstrook met toegang tot het water.

Rustig kamperen in de natuur bij Camping Zum Oertzewinkel

In de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het plaatsje Kreutzen, ligt Camping Zum Oertzewinkel. Het kampeerterrein wordt in tweeën gedeeld door het riviertje dat hier stroomt, de Kleine Örtze. Kamperen doe je hier op ruime staanplaatsen met gras als ondergrond. Overnachten kan op deze camping ook in een van de eenvoudige trekkershutten.

Zwemmen in de natuurvijver

Op Camping Zum Oertzewinkel is het water nooit ver weg. Zo is er het riviertje dat het kampeerterrein doorkruist, maar ook een visvijvertje op 400 meter afstand van de camping (vraag bij de receptie naar de benodigde vergunningen) en een zwemvijver. Tijdens warme dagen is het heerlijk om hier een verkoelende duik te nemen of een beetje op het water te dobberen in een bootje. Overigens is het warme water in de twee sanitairgebouwen gratis en wordt de energie voor het opwarmen grotendeels opgewekt door zonnepanelen.

Hutten bouwen

In het speelbos laten kleine kampeerders hun fantasie de vrije loop en bouwen ze de mooiste hutten. Verspreid over het kampeerterrein liggen diverse zandbakken dicht bij de staanplaatsen. Op het grote speelterrein wordt geschommeld, geklommen, gegleden en lekker in de modder gespeeld. Tieners en volwassenen leven zich uit op het beachvolleybalveld en het trapveldje of nemen deel aan een spannende tafeltenniscompetitie. In de zomermaanden organiseert de camping regelmatig fietstochten. Je kunt fietsen huren en ook gocarts.

Uit eten

Naast de receptie ligt Gasthaus Oertzewinkel, waar je terecht kunt voor allerlei lokale specialiteiten als je een keertje geen zin hebt om te koken. Toch zelf kokkerellen? Dan vind je in de campingwinkel alle ingrediënten om zelf aan de slag te gaan. Veel van de producten hier komen van boerderijen in de omgeving, zoals aardappels, honing, eieren en wildspecialiteiten.

Omgeving

Bezoek een van de wildparken in de omgeving van Camping Zum Oertzewinkel

Op circa 8 minuten rijden van Camping Zum Oertzewinkel ligt Wildpark Müden. In grote, natuurlijke verblijven zitten zo’n dertig diersoorten, waaronder alpaca’s, wilde zwijnen en elanden. Van maart tot oktober zijn er iedere dag roofvogelshows. Ook is er een blotevoetenpad aanwezig. In het wat verder gelegen Wildpark Lüneburger Heide zie je onder andere sneeuwluipaarden, Siberische tijgers en bruine beren. En een wandelpad tussen de boomtoppen voert degenen die geen hoogtevrees hebben naar een uitkijkplatform op 39 meter hoogte, met een spectaculair weids uitzicht.

Lees meer over Niedersachsen

Naar accommodaties