3.1 sterren

Campingpark Extertal

DuitslandNoordrijn-WestfalenExtertal  (sitecode 22782)

Campingpark Extertal

DuitslandNoordrijn-WestfalenExtertal
3.5 sterren
Erkend

De terrassencamping ligt op het erf van een voormalige boerderij en heeft overwegend vaste plaatsen. De toeristische plaatsen bevinden zich op een vlak terras aan de rand van het bos. De tentvelden liggen verspreid over de camping. Er is een zwemvijver en een hondendouche. De zwemvijver heeft een verhard oevergedeelte van ca. 40 x 1,5 m met een houten zwemsteiger, een glijbaan, een drijvend ponton en aangrenzend een smalle ligweide.

In Campingpark Extertal ben je omringd door bergen, meren, bossen en beekjes. Deze idyllische plek ligt in het Weserbergland. Vanaf je kampeerplek loop je zo naar het meer voor een verfrissende duik. Vlak terras

Deze grote terrassencamping ligt tegen een helling. Er zijn ruim 40 toeristische staanplaatsen, die op een vlak terras, zonder beplanting aan de rand van het bos liggen. Ook zijn er meer dan 200 vaste staanplaatsen. Ook als je geen eigen kampeermiddel hebt ben je van harte welkom, want er zijn mobilhomes te huur.

Op en bij de camping

Voor een verkoelende duik hoef je de camping niet af, want je loopt in een paar stappen naar een prachtig meer met een strandje. Hier kun je heerlijk zwemmen tegen een bergachtig decor. Er is een steiger en een kleine ligweide. Op de camping zelf is er een speeltuintje voor de kinderen en een recreatieruimte met een open haard waar je kennis kunt maken met de andere gasten. Het sanitair van de camping is op kinderen gericht, zo zijn er ingebouwde babybadjes. Ideaal voor jonge gezinnen dus. Voor een hapje eten kun je ook bij de camping terecht.

In de buurt

De camping ligt aan een doorgangsweg, waardoor deze plek een prima uitvalsbasis is voor uitstapjes in de buurt. Binnen een straal van 6 kilometer vind je restaurants, cafés, supermarkten en een golfbaan. Ook is er vlakbij een zwembad en kun je paardrijden, tennissen, kegelen en ontspannen in een sauna. Het berglandschap leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten. De Weser Radweg (25 km) is een 500 km lang fietspad en leidt je langs authentieke dorpjes. Of kies een van de wandelpaden van de Weserberglandweg (18 km) en ontdek zo het glooiende Weserbergland.

Omgeving

De omgeving van camping Extertal: oude kastelen in een groen heuvellandschap

De omgeving van camping Extertal voert je naar het verleden van Duitsland, met onder meer Burg Sternberg en Schloss Schwöbber als hoogtepunten. Wil je de verre omgeving van de camping verkennen? Beklim dan de uitkijktoren Hohe Asch voor een prachtig uitzicht over de natuur. Vanaf camping Extertal maak je mooie wandelingen in het Naturschutzgebiet Rotenberg, Bärenkopf, Habichtsberg und Wihupsberg. Glooiende heuvels en uitgestrekte heides zijn hier geen uitzondering. Het nabijgelegen Wälder bei Blomberg is juist ideaal voor wandelaars die het bos willen verkennen.

Lees meer over Noordrijn-Westfalen

Naar accommodaties