3.5 sterren

Camping Holländischer Hof

DuitslandRheinland-PfalzSenheim  (sitecode 35048)

Camping Holländischer Hof

DuitslandRheinland-PfalzSenheim
3.5 sterren
ErkendCKE

Langgerekt vlak terrein met hoge loofbomen, zoals populieren. De camping, die voornamelijk door Nederlanders wordt bezocht, ligt aan de rand van het dorp op een landtong aan de Moezel. De afgebakende staanplaatsen hebben veelal een ondergrond van grind. Er worden wandelingen en wijnproeverijen georganiseerd. Je hebt hier overal zicht op de Moezel of op de wijngaarden. Vanaf de jachthaven vaart één keer per dag een boot naar Cochem en Trarbach. Er zijn 4 staanplaatsen voor rolstoelgebruikers

De camping ligt op een schiereiland direct aan de Moezel bij het wijnstadje Senheim op nog geen drie uur rijden van de Nederlandse grens.

De vele jaarlijks terugkerende gasten noemen deze camping ‘een klein paradijsje op aarde’. Nederlanders Mario en zijn vrouw Jeannette beheren deze camping sinds 2000. Er zijn 200 toeristische staanplaatsen, voorzien van een gras- of grintplaats. De faciliteiten zijn uitstekend en redelijk modern. Er is een restaurant, wasserette en een winkel met deels Nederlandse producten. Op de receptie spreekt men Nederlands; tevens kun je hier geld opnemen. De eigenaars beheren de camping zeer milieubewust. Zo is de camping voorzien van groene stroom en zonnepanelen, en wordt het afval gescheiden.

Gedurende het hele seizoen is er een divers animatieprogramma, bestaande uit wandelingen met gids, wijnproeverijen en tal van excursies, waaronder een bezoek aan de waterkrachtcentrale. Tijdens het hoogseizoen is er een speciaal kinderprogramma. Niet ver van de camping is een zwembad.

In de omgeving liggen veel bezienswaardige dorpjes en steden, zoals Beilstein, Cochem, Zell, Bernkastel, Koblenz en Trier. Natuurlijk mag een rondvaart op de Moezel niet ontbreken. Fietsers komen hier volledig aan hun trekken, omdat langs de Moezel een uitgebreid net van vrijliggende fietspaden is aangelegd. Liefhebbers kunnen in oktober de wijnboeren helpen bij de druivenoogst.

Omgeving

Van Camping Holländischer Hof naar Trier

Camping Holländischer Hof ligt in een prachtige omgeving langs de Moezel dus fietsers en wandelaars worden op hun wenken bediend. Ook op cultureel gebied is er genoeg te zien, want fraaie steden als Koblenz en Trier zijn goed bereikbaar.

Trier is rijk aan gebouwen uit de Romeinse tijd, zoals de stadspoort Porta Nigra, de indrukwekkende Basilica van Constantijn, het amfitheater en de keizerlijke thermen. De Hauptmarkt wordt gezien als een van de mooiste pleinen van Duitsland. Verder is ook de Dom van Trier met romaanse en barokke invloeden een bezoek waard.

Lees meer over Rheinland-Pfalz