4 sterren

KNAUS Campingpark Burgen/Mosel

DuitslandRheinland-PfalzBurgen  (sitecode 35000)

KNAUS Campingpark Burgen/Mosel

DuitslandRheinland-PfalzBurgen
4 sterren
ErkendCKE

Dit langgerekte vlakke grasterrein ligt tussen een straat en de rivier de Moezel. Het heeft een haventje en een trailerhelling. Er groeien enkele hoge bomen en de meeste plaatsen hebben uitzicht op het water. Aan de overkant van de rivier liggen een weg en een spoorlijn. Het sanitairgebouw is bereikbaar via een lange trap.

Ontspannen vakantie aan de Moezel op Knaus-campingpark Burgen

Knaus-campingpark Burgen ligt direct aan de Moezel, in het oudste wijngebied van Duitsland. Dit is een fijne kampeerlocatie voor natuurliefhebbers, want er zijn mogelijkheden genoeg om te wandelen en fietsen. Avontuurlijke gezinnen hebben alle ruimte om te watersporten. Op de camping zelf is een zwembad aanwezig.

Ruime plaatsen met fraai uitzicht

Deze viersterrencamping heeft ruime staanplaatsen voor caravans, tenten en vouwwagens. Buiten het terrein liggen aparte camperplaatsen. Rond de staanplaatsen staan bomen die voor een gedeeltelijke beschutting zorgen. Verder kijk je overal uit op de bosrijke heuvels. Er zijn ook staanplaatsen die direct aan de rivier liggen. Campingpark Burgen heeft verder een beperkt aantal huuraccommodaties in de vorm van knusse wijnvaten voor twee personen, inclusief een terras.

Voorzieningen op de camping

Op deze camping draait het om comfortabel kamperen. Er is verwarmd sanitair en een wasserette, en je kunt tegen betaling gebruikmaken van wifi. Het restaurant met terras ligt direct aan de Moezel. Hier geniet je van gevarieerde gerechten, lokale wijnen en zeker ook het prachtige uitzicht. In de campingwinkel haal je de dagelijkse kleine boodschappen waaronder vers brood voor het ontbijt. Nabij de camping bevinden zich langs de rivier nog enkele restaurants. Er is een supermarkt in Treis-Karden, op tien minuten rijden van de camping.

Zwemmen en ander vermaak op de camping

In het verwarmde openluchtzwembad met uitzicht op de rivier trek je rustig baantjes of doe je waterspelletjes met de kinderen. Knaus-campingpark Burgen heeft verder een speeltuin voor de kleintjes, een sportveld voor oudere kinderen en een recreatieruimte met spelletjes voor een regenachtige dag. Vlak bij de camping ligt een minigolfbaan en op de rivier kun je varen of kanoën.

Omgeving

Mooie steden in Rijnland-Palts

Knaus-campingpark Burgen is een mooi startpunt voor een bezoek aan de mooiste stadjes in Rijnland-Palts. Cochem en Koblenz zijn vanaf de camping goed bereikbaar. Het historische Trier is een uur rijden.

Rivierenstad Koblenz

Op een half uur rijden van Knaus-campingpark Burgen ligt het fraaie Koblenz. De stad heeft een prachtige oude binnenstad vol middeleeuwse gebouwen, de Altstadt. Aan de rand van het stadsdeel ligt de landtong Deutsches Eck, waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Tegenover de Deutsches Eck ligt op een hoge rots Ehrenbreitstein. Je bereikt dit negentiende-eeuwse fort met een kabelbaan.

Lees meer over Rheinland-Pfalz

Naar accommodaties