4.1 sterren

Campingpark LuxOase

DuitslandSaksenLandkreis BautzenKleinröhrsdorf  (sitecode 35228)

Campingpark LuxOase

DuitslandSaksenLandkreis BautzenKleinröhrsdorf
5 sterren
CharmeBestCKE

Aan een groot meer zijn de afgebakende, vlakke plaatsen met schaduw. De oever van het meer heeft hoge struiken en een vlonder van ca. 5 m met toegang tot het water. Er loopt een hoogspanningsleiding over een klein deel van de camping. Op het terrein zijn diverse avonturenspeeltuinen, zelfs voor de hond. Er is een luxe wellness met zwembad en massage. De camping organiseert veel, zoals stadrondritten met eigen dubbeldekker (Dresden, Praag), wandel- en fietstochten, musea-en boottochten.

Camping Lux Oase ligt in het oosten van Duitsland vlak bij de stad Dresden en de grens met Tsjechië. Het kampeerterrein is idyllisch gelegen bij twee grote meren. Een perfecte locatie voor watersporters, maar ook voor gezinnen.

Rustige sfeer

Op de camping vind je een variatie aan hoge en halfhoge bomen. Kampeerplaatsen zijn daardoor naar keuze schaduwrijk of baden in het zonlicht. Camping Lux Oase is met 222 toeristische standplaatsen vrij groot, maar toch voelt het er rustig aan. Er zijn ook appartementen, kamers en caravans te huur. Het sanitair is op het gehele kampeerterrein bijzonder netjes. Houd er rekening mee dat over een klein gedeelte van de camping een hoogspanningskabel loopt. Dit is op de plek waar de minigolfbaan en de seizoenplaatsen liggen.

Stuwmeer

In een van de stuwmeren achter de camping kun je heerlijk zwemmen. Er is geen strand, maar aan de met riet en hoge struiken begroeide oever ligt een vlonder waarvandaan je in het water kunt plonsen. Je kunt er ook voor kiezen om baantjes te trekken in het zwembad op Lux Oase. Dit zwembad maakt deel uit van het wellnesscentrum waar je ook een sauna en spa-douches vindt en massages kunt boeken. Als je geen arrangement met wellness hebt gereserveerd, kun je alleen terecht wanneer er beschikbaarheid is. In Großröhrsdorf, op drie kilometer afstand, is een buitenzwembad.

Overdekte speelhal

Kinderen kunnen zich op de camping uitstekend vermaken. Er is een speeltuin, overdekte speelhal, minigolf, sportveld en het animatieprogramma in de zomer is gevuld met leuke kinderactiviteiten. Er is een apart programma voor tieners en ’s avonds is er entertainment voor het hele gezin. Daarnaast verhuurt Lux Oase elektrische fietsen waardoor je zonder al te veel inspanning heel wat kilometers kunt afleggen in de omgeving.

Omgeving

Camping Lux Oase maakt het je tijdens deze vakantie gemakkelijk, want er worden tal van activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een excursie naar de steden Dresden of Praag (Tsjechië), een tripje naar een indrukwekkend nationaal park of een boottocht over de Elbe?

Stoomboot

Je hoeft je op Camping Lux Oase echt geen moment te vervelen, want er is veel te zien en te doen in de omgeving. Vanaf het kampeerterrein worden wandel- en fietstochten georganiseerd, maar je kunt ook kiezen voor een excursie per bus naar de steden Dresden en Praag of een tocht in een stoomboot over de rivier de Elbe.

Barokke architectuur

Dresden is wereldwijd beroemd vanwege de barokke architectuur, de muzikale cultuur en de prachtige ligging aan de Elbe. In deze stad zijn dan ook tal van bezienswaardigheden te bezoeken. Enkele die niet op je lijst mogen ontbreken: het paleiscomplex Zwinger, het Brühlsche Terrasse met fantastisch uitzicht over de Elbe, de Frauenkirche en de Semper Opera. En nu je toch in de buurt bent, maak dan ook zeker gebruik van de mogelijkheid om de Tsjechische stad Praag te bekijken. Elke week gaat er een georganiseerde excursie vanaf Lux Oase naartoe. Een gids neemt je mee langs alle hoogtepunten, waaronder de Burcht van Praag (negende eeuw), de grootste burcht ter wereld.

Tafelbergen

Liever de natuur in? Nationaal Park Saksisch Zwitserland ligt op de grens tussen Duitsland en Tsjechië. Dit park ligt in het Elbezandsteengebergte en je vindt er prachtige rivieren, grillige rotsen, tafelbergen, de zandstenen Basteibrug en de restanten van het Neurathen kasteel, nu een openluchtmuseum. Het is een populair gebied om te wandelen en te klimmen en je hebt er fantastische uitzichtpunten.

Lees meer over Saksen

Naar accommodaties