3.1 sterren

Camping Le Douzou

FrankrijkAquitaniëDordogneBouzic  (sitecode 67205)

Camping Le Douzou

FrankrijkAquitaniëDordogneBouzic
3.5 sterren
KleinErkendCKEGreenKey

Een riviertje deelt de camping in tweeën. Kano’s zijn gratis te gebruiken. De staanplaatsen zijn speels ingedeeld en worden door heggen en bomen afgebakend. Aan de voorzijde van de camping - voor het bruggetje - liggen twee zwembaden, het kinderbad, de bar, het restaurant en de sportvoorzieningen. De twee zwembaden zijn verwarmd en bij het grote bad staan er ligbedden om van de zon te genieten. Het terrein is grotendeels autoluw. Koelkasten zijn te huur.

Ver weg van alle drukte, midden in het groen en naast het water van rivier Le Céou ligt camping Le Douzou. De ideale plek voor jong en oud om helemaal tot rust te komen.

Er zijn slechts dertig toeristische staanplekken, maar met een tent, caravan of camper kun je overal terecht op het campingterrein van deze driesterrencamping. Of huur je liever een van de negentien huuraccommodaties, dan kan dat ook. Iedere plek is ruim opgezet en afgebakend door tientallen bomen die niet alleen privacy maar ook voldoende schaduw bieden.

Verfrissende duik

Iets te lang in de Franse zon gezeten? Zoek dan verkoeling in het zwembad of de rivier aan de rand van de camping. Het zwembad is verwarmd en groot en (on)diep genoeg voor de hele familie. Wil je liever wat actiefs doen op het water, huur dan een kano en verken de rest van de omgeving over de rivier.

Potje voetbal

Voetballen, volleyballen, jeu de boules; tijdens de zomermaanden worden er dagelijks toernooitjes georganiseerd. De kinderen kunnen heerlijk rondrennen en spelen terwijl jij in het zonnetje geniet van de rust en natuur. Zelf zin om mee te doen? Dat kan natuurlijk ook. ’s Avonds wordt er een kampvuur gemaakt om marshmallows te roosteren.

Nederlands vermaak

Is het een dagje niet zo mooi weer, dan hoef je op camping Le Douzou niet de hele dag in je tent te zitten. In de recreatieruimte vind je een sjoelbak, kinderspeelgoed maar ook een bibliotheek. Mochten de kinderen beginnen te jengelen, zijn er zelfs Nederlandse kinderfilms te zien op de campingtelevisie.

Verse croissants

Iedere ochtend verspreid de lucht van versgebakken croissants over het terrein. Vanaf 8.30 uur kun je in de campingwinkel terecht voor de knapperigste versgebakken broodjes om een nieuwe dag op Le Douzou goed te beginnen.

Omgeving

Historische dorpjes en lokale marktjes

In juli en augustus organiseert Bouzic, het dorp dat het dichtst bij camping Le Douzou ligt, elke dinsdagavond een grote avondmarkt. Hier koop je lokale producten rechtstreeks van de producent. Dordogne telt vele historische dorpjes, zoals de hoofdstad van Périgord Noir, Sarlat, en de wereldhoofdstad van de prehistorie Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Ontdek de prachtige kastelen van Castelnaud, Milandes en Beynac. Als het wat avontuurlijker mag, kun je in de omgeving van camping Le Douzou veel grotten verkennen. Sportliefhebbers reizen te voet, te paard of op de fiets door de prachtige natuur van Dordogne.

Lees meer over Aquitanië

Naar accommodaties