Vakantieparken in de Ardèche

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in de Ardèche

Wissen
2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Vakantiepark in de Ardèche: spectaculaire bergwandelingen langs pittoreske dorpjes

Ontdek gedurende een verblijf op een vakantiepark in de Ardèche het schitterende decor van bergpassen met slingerende rivieren, uitgestrekte wijngaarden en fotogenieke dorpjes met gezellige streekmarkten. Deze streek in het zuidoosten van Frankrijk vormt met zijn afwisselende landschap de ideale bestemming voor natuur- en sportliefhebbers.

Kanoën naar de Pont d'Arc

Een absolute aanrader om te bezoeken vanaf een vakantiepark in de Ardèche is de Gorges de l'Ardèche. De beste manier om deze adembenemende kloof met bijzondere rotspartijen te bewonderen, is vanaf het water. Maak een kanotocht over de rivier Ardèche en ontdek de unieke natuurlijke boogbrug Pont d'Arc. Ook bevinden zich in de buurt van Pont d'Arc een aantal interessante grotten, zoals de druipsteengrot Aven d'Orgnac. Hier waan je je in een betoverende wereld van stalagmieten en stalactieten.

Lokale sfeer proeven op de Provençaalse markten

Kenmerkend voor de Ardèche zijn de talrijke Provençaalse markten waar overheerlijke ambachtelijke streekproducten worden verkocht. Proef bijvoorbeeld de smakelijke Ardèche-ham, kastanjes of een baguette ardéchoise. Iedere dag van de week is er wel een streekmarkt in een van de tientallen sfeervolle dorpjes. Een populaire markt bevindt zich bijvoorbeeld in Joyeuse. Als je meer te weten wilt komen over het bijzondere streekproduct de kastanje, breng je in dit dorp een bezoek aan het Musée de la Châtaigneraie. Of bezoek het dichtbijgelegen Vals-les-Bains, waar ze smakelijk bier produceren van kastanjes.