Camping Drôme

2 personen
69 campings gevonden

Genieten van de Franse natuur op een camping in de Drôme

Of je nu op zoek bent naar een bruisende familiecamping of juist een rustige kampeerplaats tussen de bergen zoekt, er is altijd wel een camping in de Drôme voor jou. Dit Franse departement is rijk aan groene heuvels en kalkrotsen, maar er zijn ook genoeg uitgestrekte grasvelden waar jij tot rust komt in je camper, caravan of tent. De staanplaatsen zijn ruim, dus je komt niets tekort. Bovendien is er op deze campings altijd voldoende te beleven, van sporttoernooien en knutselmiddagen tot gezellige avonden in de lokale discotheek.

Duik in de natuur

In de buurt van jouw camping in de Drôme laat de natuur niets te wensen over. Het regionale natuurpark van Baronnies Provençales brengt de wereld van de Alpen en de Provence bij elkaar. Trotseer de hoge kalkbergen of wandel door een uitgestrekt lavendelveld. Daarnaast kabbelt rivier de Drôme ook door het stille landschap. Forêt de Saou is dan weer een prachtig bosgebied vol eiken, dennen en ceders. Hier wandelen everzwijnen, wezels en marmotten vrij rond.

Vermaak voor de kinderen

Een verblijf op een camping in de Drôme is ideaal voor jonge gezinnen, want op de meeste campings is een leuk animatieteam aanwezig dat activiteiten voor jong en oud organiseert. Daarnaast klimmen en klauteren de kleintjes volop in de grote buitenspeeltuin of nemen ze een frisse duik in het zwembad met pierenbadje. Een ponyritje of een uitdagend potje voetbal op het sportveld maken de dag compleet.

Cultuur in de omgeving

Het departement Drôme heeft een rijke geschiedenis en er staan dan ook veel bijzondere kastelen, zoals Château de Grignan en Château des Adhémar. Daarnaast kun je vanuit je camping verschillende authentieke Franse steden bezoeken. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Valence en bezoek daar de eeuwenoude kathedraal en interessante musea. Of ontdek de kunst van de olijventeelt in het knusse bergplaatsje Nyons.

Een comfortabel verblijf

Hoe klein of groot je camping ook is, op modern sanitair mag je altijd rekenen. Net als draadloos internet, waardoor je altijd weer eenvoudig plannen kunt maken voor je volgende dag in de Drôme. Daarnaast zijn er wasfaciliteiten aanwezig, maar ook een camperservicestation. Heb je geen zin om tijdens je vakantie te koken? Kom dan een vorkje meeprikken in het restaurant van de camping, of ga voor een verse afhaalmaaltijd van de snackbar.