2.6 sterren

Camping du Vieux Verger

FrankrijkBretagneFinistèreNévez  (sitecode 200846)

Camping du Vieux Verger

FrankrijkBretagneFinistèreNévez
3 sterren
ErkendCKE

Camping du Vieux Verger ligt op 800 meter van de zee. De camping bestaat uit twee delen, 75 m van elkaar, ieder met een speeltuintje en sanitair. De 3e generatie eigenaar heeft ook een hoveniersbedrijf en dat zie je. Het terrein is als een biljartlaken: glad en vlak. Er zijn veel bloeiende planten en de hagen zijn op de millimeter nauwkeurig getrimd. Alles ziet er daardoor verzorgd uit. Het fantasievol aangelegde zwembad is verwarmd. Er is gratis wifi op de hele camping.

Eigenaren Karine en Jean-François heten je warm welkom op hun camping du Vieux Verger. Met een groot waterparadijs en vlakbij de zee de ideale uitvalbasis voor waterliefhebbers en families met kinderen.

Omgeven door bossen ligt deze middelgrote camping met 109 plaatsen op een groen, vlak grasveld. De plekken zijn van elkaar afgescheiden en liggen verdeeld over twee verschillende terreinen van de camping. Voor vakantiegangers die met eigen tent, caravan of camper komen hebben Karine en Jean-François 99 ruime, vlakke staanplaatsen die ieder ongeveer 100 vierkante meter zijn en allemaal voorzien van stroompalen. Verschillende bomen bieden schaduw in de warme Franse zon. Zit je liever wat luxer tijdens deze vakantie? Huur een van de tien mobile homes op het terrein. Tijdens het hoogseizoen zijn deze per week te huren (van zaterdag tot en met zaterdag). Je hebt de keuze uit een mobile home voor vier of zes personen. Buiten het seizoen is de verhuurperiode flexibel. Honden zijn helaas niet welkom in de huisjes.

Waterpret

Drie glijbanen, een groot verwarmd zwembad en een pierenbadje: jong en oud hoeven zich nooit te vervelend op de camping. Terwijl de kinderen de glijbaan ontdekken, kun je zelf plaatsnemen op een van de ligstoelen langs de kant van het zwembad. Dankzij de vele bloemen en struiken rondom het waterparadijs kom je helemaal tot rust.

Op pad

Zin om de omgeving te verkennen? Pak een picknicktas in en ga op pad. Voor €9,- (kinderen) of €12,- (volwassenen) per dag huur je al een fiets van de camping. Ontdek het naastgelegen dorp Nevez of fiets langs de kust en ontdek de prachtige stranden, kleine havens en granieten huizen. Geniet van de heerlijke geur van alle bloemen die volop bloeien tijdens de zomer.

Omgeving

Wandelparadijs

Trek je wandelschoenen aan en ga er op uit. De omgeving van de camping is een prachtige plek die het beste te voet ontdekt wordt. Vraag Karine naar het begin van het GR34 pad die langs de zee via de rivier Aven naar Rospico en Post-Manec’h loopt en eindigt in Le Hénan. Onderweg kom je eeuwenoude huizen, havens en kastelen tegen. Loop je de andere kant op, dan kom je uiteindelijk uit in Le Cabellou. Bereid je voor op adembenemend landschappen en prachtige Franse huizen.

Verse vis direct van de boot

Neem de kinderen mee naar Le Guilvinec en laat ze zien hoe de vissersboten aanmeren in de haven en hun vis aan land brengen. Iedere dag rond 15.30 uur komen de boten aan. De een na de ander vaart de haven binnen waardoor het net een botenparade lijkt. Neem ze daarna mee naar het Haliotika centrum. Hier leren ze alles over de vissersindustrie, de geschiedenis van het dorp én wordt de vis geveild die diezelfde dag gevangen is. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de lokale restaurants. Natuurlijk staat er verse vis op het menu.

Luxe jachten en vissersboten

Meer zin om een stad te bezoeken? Ga dan naar Concarneau dat op ongeveer twintig minuten rijden van de camping ligt. Zodra je de stad inloopt, ga je direct terug in de tijd. De historische stad is nog altijd ommuurd en bestaat uit een wirwar van oude straatjes met prachtige panden. Aan de ene kant van de stad ligt de oude vissershaven, aan de andere kant de jachthaven. Bootliefhebbers kijken er hun ogen uit.

Lees meer over Bretagne

Naar accommodaties