3.1 sterren

Camping La Baie

FrankrijkBretagneMorbihanLa Trinité-sur-Mer  (sitecode 49034)

Camping La Baie

FrankrijkBretagneMorbihanLa Trinité-sur-Mer
4 sterren
ErkendCKE

De ruime plaatsen liggen naast elkaar aan lange, smalle straatjes en worden veelal afgescheiden door hoge heggen. Net buiten de camping zijn een winkel en een horecagelegenheid. Het kleuterbad heeft een diepte van 45 cm. Op het strand kunnen kano's gehuurd worden en er is een duikschool. Het strand loopt geleidelijk af in zee. Bij eb is het water ver weg, maar er blijven wel ondiepe waterplassen over. Een openbare doodlopende weg scheidt de camping van het strand.

Camping La Baie is gelegen bij de baai van Quiberon, een schiereiland aan de zuidkust van Bretagne. De camping ligt tussen de plaatsjes Carnac en La Trinité-sur-Mer, direct aan zee.

Op 4-sterrencamping La Baie vind je 100 staanplaatsen en 66 huuraccommodaties. De staanplaatsen zijn vlak, zijn van elkaar gescheiden door middel van hoge heggen en variëren van grootte (90 tot 120 vierkante meter). Ook vind je op de camping diverse huuraccommodaties. Er is keuze uit mobilhomes, cottages en volledig ingerichte tenten. Deze zijn geschikt voor 1 tot soms zelfs 8 personen. De huuraccommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Er is een parkeerplek bij de huuraccommodatie. Bedlinnen en handdoeken kun je apart bijboeken. Huisdieren zijn toegestaan. In het hoogseizoen geldt een bijbetaling voor campinggasten met huisdieren.

Waterpret

Wie verblijft op Camping La Baie, kan twee veilige zandstranden op loopafstand van de camping vinden. Ook is er een verwarmd zwembad en verwarmd kinderbad op de camping, met waterglijbaan. Om het zwembad zijn er ligbedjes, ideaal voor de ouders terwijl de kinderen in het water spelen.

Speciaal voor kinderen

Camping La Baie is uitermate geschikt voor families met kinderen. Zo zijn er kinderclubs voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen kunnen meedoen met schattenjachten, sporttoernooien, spelletjes op het strand en nog veel meer. Daarnaast kunnen ze zich uitleven in de speeltuinen, of met elkaar basketballen, volleyballen, midgetgolfen of tennissen. Het is ook mogelijk om fietsen met kinderzitjes te huren op de camping.

Gezellig samen eten

Op de camping vind je een kleine supermarkt waar je allerlei etenswaren kunt halen voor een strandpicknick. ’s Ochtends is het mogelijk om vers brood en lekkere croissantjes te kopen voor het ontbijt. Verder is er een afhaalrestaurant waar je friet of sandwiches kunt halen en kun je heerlijke crêpes eten bij de crêperie.

Omgeving

Vanaf Camping La Baie kun je veel mooie fietstochten maken. Of ga kanoën! Er is fiets – en kanoverhuur op de camping. De camping is bovendien perfect gelegen tussen twee plaatsjes: Carnac en La Trinité-sur-Mer.

Carnac
Carnac staat bekend om de vele prehistorische monumenten die in de buurt liggen. Dit zijn monumenten in de vorm van grote stenen of megalieten. Vaak zijn deze stenen onderdeel van steenpatronen, die samen grafmonumenten of heiligdommen vormen. Bekende steenpatronen in Carnac zijn Le Menec en Kermario. Indrukwekkend! Ook Forêt Adrénaline, 6 kilometer van Carnac gelegen, is een bezoekje waard. Dit is een avonturenpark waar je met het hele gezin allerlei sportieve activiteiten en outdoorcursussen kunt volgen. Leuk voor de allerkleinsten (vanaf 2 jaar), maar ook voor tieners (16+). Je kunt verschillende parcours volgen met allerlei uitdagende hindernissen, van verschillende niveaus. Ga je mee op avontuur?

La Trinité-sur-Mer
La Trinité-sur-Mer is een echte havenplaats en is het centrum van een oesterkwekerij. Het is ook een bekende badplaats, met veel winkels, souvenirwinkels en speciaalzaken.Op 15 augustus vindt Fest-Noz plaats in La Trinité-sur-Mer. Dit is een traditioneel feest waar de Bretonnen dansen in klederdracht, met traditionele muziek (onder andere doedelzak). Een leuk feest om de echte tradities en authenticiteit van de omgevingen te ervaren. Rond La Trinité-sur-Mer vind je veel gebieden met natuur waar je mooie wandelingen kunt maken. Ook is het mogelijk om in de aangrenzende zee te snorkelen en te scubadiven. Genoeg te beleven!

Auray

De camping ligt slechts 14 kilometer van de plaats Auray. In Auray vind je prachtige vakwerkhuisjes en kun je de ruïne bezoeken. Maak een wandeling bij de Port de St. Goustan, bezoek de Marché d’Austan (vlooienmarkt) of neem een kijkje in de Galerie des Moineaux met Afrikaanse kunstcollecties of Galerie Fleuriot, met mooie werken over Bretagne.

Lees meer over Bretagne

Naar accommodaties