2.5 sterren

Camping La Touesse

FrankrijkBretagneIlle-et-VilaineSaint-Lunaire  (sitecode 48887)

Camping La Touesse

FrankrijkBretagneIlle-et-VilaineSaint-Lunaire
3.5 sterren
ErkendCKE

Het rechthoekige terrein heeft een uitgang naar het wandelpad dat naar het strand leidt, ongeveer 300 m verderop. De toeristische standplaatsen liggen direct achter de receptie in groepjes van twee of meer bij elkaar. Zij bieden enige privacy. De voorzieningen liggen centraal op het terrein. Vlakbij de camping ligt een bushalte. De bus brengt u naar Dinard en het centrum van Saint-Malo.

In Saint-Lunaire in Bretagne ligt de middelgrote camping La Touesse. Een ideale bestemming voor zand- en zeeliefhebbers, want het strand is op steenworpafstand. Maar ook op de camping zelf is het heerlijk zwemmen, want bij La Touesse heb je keuze uit een zwemparadijs, een (verwarmd) buitenzwembad, een verwarmd binnenzwembad en een peuterbad. Wandelen naar het strand

Op het vlakke, rechthoekige campingterrein heb je keuze uit verschillende staanplaatsen: met veel, weinig of geen schaduw. De plaatsen liggen direct achter de receptie in groepjes van 2 of meer bij elkaar. Op de camping kun je stacaravans en appartementen huren.

Vanaf de camping loop je zo via het wandelpad naar het strand, 300 meter verderop. Hier kun je snorkelen en windsurfen. Op het grootste deel van de camping is wifi beschikbaar.

Pizzeria

Wie eens een avondje niet zelf wil koken, kan uit eten bij de pizzeria of het restaurant (kleine kaart) op het terrein. Voor de kleine trek is er een snackbar. 's Ochtends zin in vers brood? Ook dat haal je gewoon op de camping.

Fietsen en animatie

Voor fietsliefhebbers liggen op de camping verschillende fietsroutes klaar. Ook kun je er fietsen huren. Na een sportieve dag is het heerlijk bijkomen in de sauna.

De camping biedt een animatieprogramma voor kinderen en volwassenen. Verder vind je er een recreatieruimte en een speeltuin.

Fotogenieke omgeving

Vlakbij de camping neem je de bus naar het fotogenieke Dinard, één van de oudste badplaatsen van Frankrijk. Of je rijdt door naar het centrum van havenstad Saint-Malo. Ook kun je in de buurt van de camping golfen.

Omgeving

Omgeving van camping La Touesse

Wie er echter graag op uit trekt, heeft de keuze uit diverse dagtrips in de omgeving. Camping La Touesse bevindt zich aan een van de fraaiste gedeeltes van de grillige kust van Bretagne. Bovendien liggen de plaatsen Dinard en Saint-Malo zeer dichtbij.

Bezoek de imposante Mont Saint-Michel

Dicht bij camping La Touesse ligt het bijzondere bedevaartsoord Mont Saint-Michel. Op het rotsachtige eilandje in zee zijn diverse architectonische hoogstandjes gebouwd. Zo zijn er een abdijkerk uit de elfde en de zestiende eeuw, een preromaanse kerk en gotische kloostergebouwen. Van oorsprong was het een getijdeneiland, dat alleen bereikbaar was bij laagwater. Tegenwoordig loopt er vanaf het vasteland een smalle brug naar het eiland. Sinds 1979 staat het eiland op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Lees meer over Bretagne

Naar accommodaties