Kleine campings in Bretagne

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Bretagne

Wissen
2 personen
37 campings gevonden

Verblijf in de schitterende natuur vlak bij de kust op een kleine camping in Bretagne

Een kleine camping in Bretagne is een heerlijke plek om te kamperen. Hier geniet je van de rust en ruimte, maar ook van het veelzijdige gebied met cultuur, natuur en een mooie kustlijn. Verblijf aan de kust aan de Côtes-d’Armor, in Finistère of Morbihan, of in het binnenland in Ille-et-Vilaine.

Kleine campings in Bretagne

Verblijf deze vakantie op een gemoedelijke kleine camping in Bretagne en geniet van rust en gezelligheid. Hier kom je niet voor de omvangrijke animatie, kinderdisco, zwembaden of wellnessfaciliteiten, maar juist voor het echte kamperen. Hoewel de faciliteiten beperkt zijn, wordt alles uitstekend onderhouden en verkennen kinderen zonder problemen zelf de camping. Lekker hutten bouwen en in bomen klimmen met vriendjes dus. De buren ken je allemaal en dat zorgt voor een gezellige sfeer. En iedere dag maak je de mooiste wandel- en fietstochten in de omgeving of geniet je van lange dagen aan de kust.

De prachtige natuur en historie in de streek

Vanuit kleine campings in Bretagne maak je uitstapjes naar steden als Rennes en Vannes met tal van historische gebouwen en kastelen. Hier wandel je door oude straatjes met historische panden en strijk je neer op een van de gezellige terrassen. Op de punt van Cap Fréhel ligt Fort La Latte: een schitterend kasteel dat gedurende het hoogseizoen dagelijks te bezoeken is. In het Forêt de Paimpont wandel, klim of vis je in de natuur die bekend is van het verhaal van Koning Arthur. Ook bezoek je er de boerderij met husky’s en rendieren of bedwing je het meer van Paimpont met een kajak, kano of surfplank. In de Golf van Morbihan ligt het prachtige eiland Belle-Île-en-Mer, met mooie landschappen en historische monumenten.

Uitstapjes met het hele gezin

Met kinderen biedt het Océanopolis in Brest met onder andere tropische vissen en diverse haaiensoorten een leuk dagje uit. Ook maak je mooie boottochten langs de Bretonse kust, bijvoorbeeld rondom Sept-Îles, het grootste vogelreservaat van Frankrijk. In Carnac bezichtig je de indrukwekkende menhirs, de enorme stenen uit de strips van Asterix en Obelix. Deze oudste bouwwerken in Europa werden vermoedelijk geplaatst voor prehistorische rituelen 5.000 jaar voor Christus.