3.5 sterren

Camping Le Bois de Reveuge

FrankrijkFranche-ComtéDoubsHuanne-Montmartin  (sitecode 49445)

Camping Le Bois de Reveuge

FrankrijkFranche-ComtéDoubsHuanne-Montmartin
3.5 sterren
ErkendCKE

Deze camping heeft veel groen en een eigen meer met kano’s en waterfietsen. In de vijver is het goed vissen. Er is een zwembad met schuifdak en een buitenbad waarin drie glijbanen uitkomen. Vanaf je ligbed aan het bad heb je zicht op het dal. Naast één van de baden is een leuk spraypark. Er is een boog- en luchtbuksschietbaan. Een workshop boomklimmen in het klimparcours op de camping behoort ook tot de mogelijkheden. De stacaravans staan in clusters verspreid op het terrein.

Camping du Bois de Reveuge ligt in het oosten van Frankrijk, in het heuvelachtige begin van het Juragebergte richting Zwitserland. Tussen de rivieren de Doubs en de Saône.

Camping du Bois de Reveuge is een grote camping die tegen een heuvel is aangelegd. Hierdoor zijn er terrassen ontstaan met vlakke plekken voor de standplaatsen. Er zijn drie, door bos gescheiden kampeerdelen. De meer open plekken liggen op de lager gelegen terrassen waar je een goed uitzicht hebt over het omliggende landschap en twee meren. De standplaatsen op de hogere terrassen hebben meer schaduw. In totaal zijn er 168 toeristische kampeerplaatsen, 13 huurtenten, 121 huurstacaravans en 31 bungalows voor de verhuur. Een camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

In het hoogseizoen is er heel veel te doen. In die periode is de mini-club geopend, kan je paardrijden, is er een ponyclub en is het klimbomenparcours open. Altijd kan je terecht in de drie verwarmde zwembaden met glijbanen. Eén zwembad heeft een schuifdak. Je kunt boogschieten, mountainbiken, kanoën, kajakken. Eén keer in de week is er een disco-avond. Er worden een playbackshow, lotto, karaoke en sporttoernooien georganiseerd. Camping du Bois de Reveuge is compleet met een campingwinkel met wat levensmiddelen en elke dag vers brood, een bar, een restaurant/pizzeria en vier sanitair gebouwen. Wifi op de hele camping.

In de twee meren aan de voet van de camping kan je vissen. Op een van die meren kan je met een kano varen en liggen waterfietsen voor je klaar. In het gebied tussen Besançon en Vesoul kan je uren wandelen en fietsen. Interessante dagtochten zijn naar Besançon met een bezoek aan de citadel van (47 kilometer). Dat is een indrukwekkende, militaire vesting uit de 17e eeuw. Slenter door de straatjes van de historische stad Montbéliard (55 kilometer).

Omgeving

Ontdek Huanne-Montmartin vanaf camping Le Bois De Reveuge

In de omgeving van camping Le Bois De Reveuge bevindt zich het schitterende Parc Régional des Ballons des Vosges. Wandel of fiets door het bosrijke landschap langs de honderden vennen en meertjes. Ook de stad Besançon met zijn fraaie citadel ligt vlak bij de camping.

Pretparken in de buurt

Vlak bij camping Le Bois De Reveuge liggen een aantal pretparken voor een gezellig uitje met het hele gezin. Bezoek het dinopark in Charbonnières-les-Sapins, het Europa-Park in Rust of het spoorwegmuseum in Mulhouse.

Lees meer over Franche-Comté

Naar accommodaties