3.8 sterren

Camping Castel Parc de Fierbois

FrankrijkMidden-FrankrijkIndre-et-LoireSainte-Catherine-de-Fierbois  (sitecode 49505)

Camping Castel Parc de Fierbois

FrankrijkMidden-FrankrijkIndre-et-LoireSainte-Catherine-de-Fierbois
4.5 sterren
ErkendCKEGreenKey

Deze camping ligt aan een meertje in een bosrijke omgeving. De staanplaatsen bevinden zich deels in het bos, deels op een open terrein met een rijke variëteit aan begroeiing. De toeristische staanplaatsen liggen grotendeels apart. De camping biedt veel voorzieningen en er worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden, zoals boogschieten, ponyrijden, skateboarden en avonturenpark. Er is een grasstrand met parasols en zwemeiland, gelegen aan meer.

Voor waterplezier ben je hier aan het goede adres. Het grote zwembad, met speelse vormen, kent verschillende delen. Er zijn glijbanen, rotspartijen en er is een ondiep kinderbad. Er is tevens een overdekt sportbad waar lessen aquafit worden gegeven. Wil je je verder in het zweet werken? Dat kan in de fitnessruimte.

Direct aan het zwembad, afgeschermd door een lage glazen wand, ligt het terras. Hier kunnen kleintjes veilig rondlopen en kijk je uit op het water. De ideale plek voor een drankje in de zon of schaduw. Voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van het waterplezier, is er meertje waar je kunt vissen met een ligweide.

Iedere dag een avontuur

Jonge avonturiers kunnen klauteren in het avonturenparcours. Dit is een circuit in de bossen aan de rand van en boven het meer. Onder de permanente begeleiding van een teamlid, kunnen de kinderen veilig klauteren.

Ook zijn er sportvelden en tennisbanen. Hier kun je boogschieten en tal van andere sporten en spellen beoefenen. Maar het is ook mogelijk om vermaakt te worden, want er is een animatieprogramma voor iedereen: van de allerjongste tot volwassenen. Denk hierbij aan creatieve workshops, thema-avonden, talentenshows en uiteraard een spetterende bonte avond.

Omgeving

Castel Camping Parc de Fierbois ligt tussen de kastelen van het Loiredal op 30 kilometer ten zuiden van de middeleeuwse stad Tours. Deze stad ligt aan de rivier de Loire en heeft een grote kathedraal en vele knusse straatjes waar huizen uit de vijftiende eeuw te zien zijn. Ook wordt hier de wielerklassieker Parijs-Tours gereden.

Binnen veertig kilometer Castel Camping Parc de Fierbois zijn vijf bijzondere chateaus, met mooie tuinen te bezoeken. Als je nog een tiental kilometer verder rijdt, zijn er nog meer kastelen te zien. Bijna alle kastelen zijn te bezichtigen. Er zijn tevens mooie golfbanen in de regio.

Maar de provincie Touraine staat ook bekend als wijnstreek. Hier wordt vooral de druif Sauvignon Blanc verbouwd. Een wandeling tussen de wijnstokken en een bezoek aan een wijnhuis zijn zeker de moeite waard.

Parken en musea

Ook voor kinderen is er ook genoeg te doen in de regio. Zo ligt er een verzorgd dierenpark op 65 kilometer van de camping en zijn er binnen 40 kilometer verschillende musea en grotten te bezoeken. Het animatiepark Futuroscope ligt op 65 kilometer afstand van de camping. Hier staan visuele technieken zoals 3D en 4D cinema centraal. Er worden voorstellingen gegeven en er zijn attracties.

Liever wat actiever bezig? Je kunt paarden huren, kajakken en mountainbiken. Laat je leiden door een gids of ga zelfs op avontuur. Bij de receptie van de camping kun je terecht voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden in de regio.

Lees meer over Midden-Frankrijk

Naar accommodaties