4 sterren

Yelloh! Village Parc du Val de Loire

FrankrijkMidden-FrankrijkLoir-et-CherMesland  (sitecode 49453)

Yelloh! Village Parc du Val de Loire

FrankrijkMidden-FrankrijkLoir-et-CherMesland
4.5 sterren
ErkendCKEGreenKey

De camping ligt in een bosrijke omgeving met veel wijngaarden. De staanplaatsen bevinden zich op verschillende velden met deels schaduw. De velden tussen de stacaravans. Er lopen verharde en halfverharde wegen over het terrein. Er is een barbecue en een vast, overdekt zitje. Duoskelters en fietsen zijn te huur.

Midden in een groot bos, tussen de wijngaarden van de Loirevallei, ligt Yelloh! Village Parc du Val de Loire. Met een zwemparadijs inclusief glijbanen en watervallen, kastelen als Chenonceau en Chambord en Parijs op twee uur rijden is het hier heerlijk kamperen.

Van gemeubileerde bungalowtent tot luxe mobilhome: de camping heeft nagedacht over de gasten die van luxe kamperen houden. Op deze grote camping bevinden zich zo’n 170 toeristische staanplaatsen, deels op gras en deels op bosgrond, voor de kampeerder die graag met eigen caravan, tent of camper op vakantie gaat.

Zwembad met 3 waterglijbanen en watervallen

In het zwemparadijs op deze camping kom je je dagen wel door. Baantjes trekken, genieten van de 3 waterglijbanen, watervallen, jacuzzi en voor kleine kinderen een apart badje.

Actie op de camping

Nog even wat energie kwijt? Dat kan, al springend op een van de 8 trampolines, tijdens een potje pétanque, volleybal, voetbal, basketbal of midgetgolf, tijdens een rondje skelteren of fietsen - die huur je bij de camping, handig – en ook leuk: er is een kabelbaan en een kinderboerderij.

Fietsen tussen wijngaarden, kastelen en bossen

Fietsen en wandelen tussen de wijngaarden, bossen en talloze kastelen: daar leent de Loire zich bij uitstek voor. De camping ligt tussen Blois en Amboise, beide voorzien van een indrukwekkend kasteel. Wereldberoemd zijn ook de kastelen Chenonceau (30 kilometer), over het water van de rivier de Cher en met prachtige tuinen, en Chambord (40 kilometer), het grootste en de beroemdste van de Loire en op Unesco’s erfgoedlijst. In de buurt van de camping ligt ook de toeristische fietsroute La Loire à Vélo, met een totale lengte van 800 kilometer. Ook ontdek je de Loire per kajak; er zijn diverse parcours in de omgeving.

Omgeving

Bezoek de kastelen van de Loire

Camping Yelloh! ligt in de Val de Loire, een regio die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Loirevallei is een prachtig gebied vol historie en natuurschoon. Pittoreske dorpjes (tip: La Loches) , gezellige pleintjes en natuurlijk de indrukwekkende kastelen. De statige kastelen Chenonceau, Chaumont, Cheverny en Chambord liggen allemaal niet ver van de camping en staan garant voor een prachtig dagje uit.

Volop natuurschoon: fietsen en wandelen

De camping ligt tussen Blois en Amboise, op enkele kilometers van misschien wel de mooiste rivier van Frankrijk; de Loire. Langs de Loire, vlakbij de camping, loopt een toeristische fietsroute van maar liefst 800 kilometer. Deze unieke fietsroute in Frankrijk is de westelijke sectie van Eurovelo 6, een trans-Europees netwerk van fietsroutes dwars door Europa. Ook wandelroutes zijn er volop. Geen zin in een al te lange tocht? Een wandeling door een van de kasteeltuinen of wijngaarden kan natuurlijk ook!

Blois en Amboise

Blois is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Ook in Amboise is van alles te zien, zoals de woning van Leonardo da Vinci, waar hij de laatste drie jaren van zijn leven doorbracht. Ontdek zijn kamer, werkkamer en keuken en de maquettezaal met machines die werden gemaakt op basis van de tekeningen van Leonardo. In Parc Leonardo da Vinci kun je daarna ook nog de uitvindingen van da Vinci op een speelse en interactieve manier ontdekken.

Wijn proeven of er op uit met de kinderen?

In de Loirestreek vind je vele wijngaarden waar je wijnhuizen kunt bezoeken en wijnen kunt proeven. Een aantal al op zeer korte afstand van de camping. Staat er een dagje uit voor de kinderen op het programma? Ook dan is er te genoeg te doen in de omgeving, zoals het Zooparc de Beauval, de Safaritrein in Autrèche en de chocoladefabriek in Bracieux.

Lees meer over Midden-Frankrijk

Naar accommodaties